Cum îţi poate trăda vocea sentimentele ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Cum îţi poate trăda vocea sentimentele ? Se pare că da. Cercetători americani au descoperit că atât bărbaţii, cât şi femeile, atunci când sunt îndrăgostiţi, încearccă să-şi potrivescă glasul cu cel al partenerului/partenerei lor. Schimbarea tonalităţii este mult mai evidentă la telefon. Astfel femeile coboară câteva tonuri, în timp ce bărbaţii au tendinţa de a vorbi sensibil mai subţire atunci când vorbesc cu aleasa inimii lor.

Deasemenea, s-au sesizat modificări ale vocii atunci când au vorbit despre iubitul/iubita lor cu prieteni sau cunoştiinţe.

Studiul a fost publicat în The Journal of Nonverbal Behaviour, şi a fost făcut de cercetătorii de la Albright College din Pennsylvania. Au fost studiate vocile a 24 de ´îndrăgostiţi”.

Aceştia au fost rugaţi să-i sune pe partenerii lor şi apoi pe un prieten de acelaşi sex, în ambele situaţii începând conversaţia cu banalaul „ce mai faci?”. Înregistrările au fost apoi evaluate individual de un grup compus din 80 de persoane. Aceştia au fost capabili să identifice corect dacă subiectul a vorbit cu un prieten sau cu partenerul. Înregistrările nu conţineau decât vocea subiectului studiat, nu şi a interlocutorului.

„Dacă în cazul convorbirii purtate cu iubitul sau iubita vocile au fost evaluate ca fiind mai plăcute, mai sexy, ele au avut şi tendinţa de a imita tonalitatea partenerului”, declară Susan Hughes, profesor la universitatea amintită. „Acest lucru reprezintă dorinţa de afiliere şi intimitate, este un mod de a comunica afecţiune şi conexiune relaţională, un fel de – Eu sunt una cu tine”, a continuat cercetătorul american.

În cazul discuţiilor purtate cu un prieten/prietenă de acelaşi sex despre iubitul/iubita lor, subiecţii implicaţi în studiu au manifestat un oarecare nivel de stress  şi nervozitate în glas. Profesorul Hughes presupune că este vorba de resimţirea unei vulnerabilităţi pe care aceştia probabil au vrut să o mascheze în fata unui posibil rival.

Cercetătorii spun că analiza vocii poate fi un indicator dacă o persoană este cu adevărat îndrăgostită sau dacă este infidelă.

Cum îţi poate trăda vocea sentimentele ?

 

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *