VIDEO: Verbal opus non-verbal

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Verbal opus non-verbal Se pare că este nevoie de doar o zecime de secundă pentru creierul nostru să recunoască emoţiile transmise de zgomotele verbale emise de un om. Şi spun zgomote verbale pentru că nu contează dacă este vorba de cuvinte sau de orice sunet non-verbal gen mârâit de furie, râs de fericire sau strigăt de tristeţe.
Mai mult de atât, oamenii de ştiinţă de la Universitatea McGill spun că acordăm mai multă atenţie atunci când o emoţie este exprimată prin sunete, comparativ cu situaţiile când aceasta este verbalizată prin cuvinte.
Cercetătorii cred că viteza cu care se produc adevărate shortcut-uri în creierele noastre se datorează importanţei capitale acordate decodării sunetelor non-verbale pentru asigurarea supravieţuirii în miile de ani de existenţă a specie umane.

VIDEO: Verbal opus non-verbal


Momentul zilei cel mai prielnic dragosteiVIDEO: Verbal opus non-verbal

S-a constatat deasemenea că sunetele care exprimă fericirea sunt mult mai rapid detectate, în timp ce cele asociate furiei, împreună cu discursul verbal aferent, produc o activitate cerebrală pentru un timp mai îndelungat. Acest lucru înseamnă în opinia profesorului Marc Pell, director al Şcolii de Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea McGill, că mintea umană acordă o atenţie deosebită semnalelor de furie.
Persoanele nerăbdătoare au avut răspunsuri mai rapide şi mai intense la orice gen de sunete emoţionale, faţă de ceilalţi subiecţi.
Pentru mai multe detalii, dar şi mai multe informaţii legate de ştiinţele de granite, vă aşteptăm să vizitați site-ul nostru.

VIDEO: Verbal opus non-verbal

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *