Uneori, ” Te iubesc „, înseamnă de fapt altceva

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Uneori, ” Te iubesc „, înseamnă de fapt altceva. Comportamentul afectuos nu este întotdeauna ceea ce pare, ţine să ne spună Sean Horan, expert în comunicare, profesor asistent la Universitatea DePaul. „Gesturi ca unele mângâieri sau săruturi ar putea fi un indiciu că partenerul tău este supărat pe tine” explică domnia sa.

În studiul „Afecţiunea înşelătoare în relaţiile de dragoste”, profesorul Horan a examinat cum şi de ce există acest comportament afectuos înşelător. Prin comportament afectuos înşelător, domnia sa înţelege că o persoană aflată într-o relaţie alege să-şi exprime afecţiunea pentru partener în timp ce simte în acel moment altceva pentru acesta.

Profesorul Horan împreună cu coautorul studiului, doamna Melanie Booth-Butterfield, profesor la Universitatea din Virginia de Vest, a descoperit că persoanele necăsătorite îşi exprimă în medie de trei ori pe săptămână afecţiunea înşelătoare pentru partenerii lor.

„Cuplurile folosesc afecţiunea înşelătoare în momentele în care nu sunt de acord cu partenerul, pentru a salva situaţia, pentru a evita jena faţă de acesta sau pentru a ocoli un eveniment care ar declanşa un scandal. Exemple de acest tip includ minciuna reveritoare la un sentiment cu privire la partener şi exprimarea afecţiunii în loc de sentimentul negativ”, a completat profesorul Horan.

Conform studiului, cuplurile folosesc manifestări verbale şi non-verbale ale afecţiunii, în speranţa că o mângâiere sau o declaraţie de dragoste poate masca sentimentele adevărate de moment.

Cu toate cele concluzionate, expertul în comunicare atrage atenţia să nu devenim paranoici şi să suspectăm orice declaraţie ori gest tandru drept o manifestare a afecţiunii înşelătoare. Profesorul Horan remarcă că aceste manifestări nu sunt neapărat un lucru rău.

„Utilizarea acestor false manifestări afective sunt o activitate regulată în cadrul unei relaţii. De fapt, afecţiunea înşelătoare ar putea chiar ajuta la menţinerea unei relaţii”.

Uneori, ” Te iubesc „, înseamnă de fapt altceva

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *