VIDEO: Starurile plătesc succesul cu ani de viaţă

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Starurile plătesc succesul cu ani de viaţă

Se pare că succesul are cu adevărat un preţ, o spun acum şi oamenii de ştiintă. O cercetare privind viaţa şi moartea a aproape 1.000 de persoane de succes a concluzionat că star-urile pop, sportivii şi actorii au mai multe şanse de a muri tineri.

 

Se pare că succesul şi faima are un pret pentru deţinători de până la şapte ani şi jumătate din viaţă, conform unui studiu publicat în Jurnalul Medical. Ideea că starurile muzicii mor de tineri a fascinat imaginaţia scriitorilor şi nu numai a lor, fapt întărit dealtfel de cazurile binecunoscuţilor Elvis Presley, Jimi Hendrix şi Jim Morrison.

Studiul a folosit o analiza amănunţită a necrologurilor din ziarul New York times făcută de un grup de cercetători australieni.

Ciudat este că media de deces a artiştilor este de 77 de ani şi o lună faţă de cea a personalului militar care este de 84 de ani şi 8 luni.

Sportivii au uimit şi ei cu o medie a decesului la vârsta de 77 de ani şi 5 luni. Scriitorii şi alte domenii creative nu au stat nici ei prea departe cu o medie de 78 de ani şi jumătate, spre deosebire de politicieni şi oameni de afaceri care au speranţe de viaţă de până la 80 de ani.

Decese timpurii ale geniilor creative au fost legate cel mai adesea de accidente şi infecţii, incluzând aici şi HIV sau cancerul.

Cu toate că şi autorii studiului recunosc că aceste date nu reprezintă nimic, încearcă să aducă un argument rezultatului obţinut. Ei spun că succesul cunoscut de star-uri îi determinăpe aceştia să fie ceva mai neglijenţi cu sănătatea lor, adoptând de cele mai multe ori stiluri de viaţă complet distructive.

Cercetătorii speră că membrii tinerei generaţii vor fi puţin mai atenţi când îşi vor dori să devină star-uri. Asta să o creadă ei!

Starurile plătesc succesul cu ani de viaţă

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *