Spiritul, cheia unei aventuri amoroase

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Este cumva spiritul, cheia unei aventuri amoroase ? Ce se ascunde în spatele acelui „vino-ncoa” pe care unele persoane îl manifestă? Credeaţi că secretul unei aventuri amoroase stă în şampanie, ciocolată sau alt element deja intrat în convenţional? Ei nu, aflaţi că spiritul este cheia succesului. Potrivit psihologilor, oamenii spirituali au fost consideraţi deosebit de atractivi pentru o aventură amoroasă pe termen scurt.

Cercetătorul Maria Cowan de la Universitatea din Stirling a făcut un mic test. Un grup de 40 de studenţi la psihologie, jumătate femei, jumătate bărbaţi, au fost rugaţi să se pună în situaţia de a alege două obiecte din trei prezentate, pe care le-ar lua cu ei pe o insulă pustie. Obiectele erau, o ciocolată, un tub de fixativ şi o pungă de plastic. Subiecţii trebuiau să-şi motiveze alegerile, răspunsurile lor fiind înregistrate.

Cercetătorii nu au dat nici un fel de indicaţie care să influenţeze studiul. Din cei 40 de subiecţi, 19 au incercat să fie amuzanţi în răspunsurile lor.

Înregistrările au fost apoi prezentate unui alt grup, aceştia fiind obligaţi să le noteze pe cele haioase. Fiecare student din primul grup a fost apoi evaluat dacă ar fi cel mai potrivit pentru o relaţie pe termen scurt, gen aventură de o noapte, sau o relaţie pe termen lung.

În final, indivizilor din grupul doi le-au fost prezentate şi fotografiile celor din primul grup, cel al repondenţilor. Cei catalogati drept mai amuzanţi au fost evaluaţi şi ca fiind mai atractivi. D-na Cowan spune că persoanele considerate mai amuzante au fost găsite ca fiind mai atractive pentru o relaţie pe termen lung şi scurt, dar mai ales pentru o aventură de scurtă durată.

Studiul a fost confirmat si de o statistică făcută cu ajutorul unei agenţii matrimoniale.

Un bărbat plin de spirit ajunge mai uşor în patul unei femei, spune autoarea studiului, pentru că nu dă senzaţia de gravitate şi dorinţa de a investi într-o relaţie în doi. Spiritul femeilor este însă perceput de bărbaţi drept un semn că acestea sunt receptive avansurilor lor.

Revista Societăţii Britanice de Psihologie concluzionează că bărbaţii folosesc umorul pentru a-şi scoate în evidenţă inteligenţa şi calitatea genelor.

Aşa o fi. Despre umor, eu ştiam că-i cea mai bună metodă de contracepţie. Dacă te pui pe glume nu-ţi mai ajunge timpul şi pentru altceva.

Spiritul, cheia unei aventuri amoroase

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *