VIDEO: Societatea ocultă VRIL şi implicaţiile ei mondiale

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Cine este Societatea VRIL?

Istoria consemnata tinde sa minimalizeze importanta acestei societati oculte asupra evenimentelor tragice care au insotit cel de-al doilea razboi mondial.

Apartenenta la acest cult a unor personaje centrale din elita nazista ar trebui sa implice mai mult VRIL in deciziile luate in timpul celui de al III-lea Reich.

Himmler, Bormann, Hess sunt cativa dintre acolitii lui Hitler care formau societatea oculta ce-si desfasura activitatea in subsolurile Castelului Wewelsburg. Figura centrala, cine altul decat Hotler, vazut de membrii cultului drept un Dark Messiah, un mediu psihic in contact cu forte superioare puternice.

Recent, un film documentar produs de Discovery Channel prezinta aceasta poveste nespusa inca a religiei secrete din mijlocul Germaniei fasciste. Scenariul filmului pare la o prima impresie bazat pe o povestire SF din secolul 19, care prezice farfurii zburatoare, rase extraterestre si de o forta misterioasa numita VRIL.

„Miturile oculte au jucat un rol central pentru nazism”, declara profesorul Nicolae Goodrick-Clarke, conducatorul Centrului pentru Studii de Ezoterism de la Universitatea Exeter. „Societatea VRIL a fost dedicata raului, prin controlul ei de catre partidul nazist s-au comis cele mai rele actiuni al secolului 20” a completat istoricul Michael Fitgerald. „Vril a lucrat in secret pentru promovarea puterii arene, variind de la asasinate politice directe la invocarea spiritelor celor morti, sacrificii umane si captarea unor energii misterioase”. Nici orgiile sexuale nu erau necunoscute practicilor VRIL.

Nu este o surpriza aceasta pasiune a nazistilor pentru ocultism si satanism, practici intalnite in tot secolul 19. In Germania si Marea Britanie ajunsese o obsesie, se spune ca orice gazda care se respecta, nu incheia un dineu fara o sedinta de spiritism.

Nume sonore ale vremii, precum Madame Blavatsky, considerau ca europenii descindeau dintr-o spita de ingeri, cunoscuti sub numele de arieni. Arienii folosisera forte psihice misterioase pentru a construi piramide, Atlantida sau o retea de orase sub Antarctica. Zvastica era semnul lor, urmasi ai acestora fiind gasiti in Himalaya. Miturile care circulau vorbeau despre un popor ciudat numit VRIL-YA, care locuia in centrul Pamantului. Acest popor ar fi detinut puterea de a folosi o forta misterioasa cunoscuta sub numele de VRIL care putea fi utilizata chiar si la propulsarea farfuriilor zburatoare.

Aceste teorii ar fi cazut probabil in obscuritate daca nu era primul razboi mondial. Germania a intrat intr-o perioada de anarhie violenta dupa incetarea conflictului mondial, o serie de politicieni si lideri de cult intrand intr-o confruntare fatisa poentru putere.

Cunoscuta in acel timp, Thule Society si secta sa interioara, Sociatea VRIL, pare sa fi detinut intaietatea.

Societatea VRIL s-a remarcat prin utilizarea orgiilor pentru captarea energiilor oculte, menite sa conceapa o rasa perfecta de copii pentru a repopula Germania devastata. Femeile participante la astfel de orgii deveneau posedate si se spune ca incepeau sa vorbeasca limbi necunoscute pana atunci, profetiile lor fiind respectate cu litera de lege.

„Dar cea mai intunecata parte a VRIL era sacrificarea copiiilor” spune Michael Fitgerald. Ei erau injunghiati in piept sau decapitati.

Apogeul cultului a fost in 1920, cand in mUnchen au fost raportate sute de disparitii ale unor copii. Parea o avampremiera la ceea ce urma sa se intample in mai putin de 20 de ani.

Tema centrala VRIL era cautarea unui Mesia german care ar fi condus pe arieni la a domina lumea si a extermina alte rase. Intr-o sedinta la care au participat Altfred Roseberg si Dietrich Eckart, s-a prevestit aparitia unui om numit Hilter care va profita de Sulita Destinului pentru a conduce pe arieni la putere. Si dupa numai cateva saptamani, un tanar cu aspect ponosit incepea sa participe la sedintele Societatii Thule, pe numele sau Adolf Hitler.

Societatea oculta a identificat imediat calitatile tanarului Adolf, adept al astrologiei, numerologiei, hipnozei, radiesteziei si medium psihic. Aici, Hitler ii cunoaste pe Rudolf Hess, Heinrich Himmler, Martin Bormann, Dietrich Eckart, Altfred Rosenberg si Hermann Goering,, toti membrii VRIL. Impreuna vor folosi societatea pentru a promova partidul nazist.

„Bormann a fost un satanist declarat, spune Michael Fitgerald. Bormann impreuna cu Rosenberg si Himmler au vrut sa distruga crestinismel si sa-l inlocuiasca cu o religie cu adevarat oculta, si chiar au infiintat un partid care urma sa faca acest lucru”

In 1033 cand a preluat puterea, Hitler ii are pe toti membrii VRIL alaturati in diferite functii inalte. Singurul care lipseste este Eckart, decedat, caruia ii dedica Mein Kampf.

Ideea centrala a ideologiei naziste era stabilirea unui mileniu de dominatie a Reichului, o religie noua bazata pe mitologia ariana.

Pentru a pune in practica aceasta ideologie, Himmler infiinteaza un departament de cercetari oculte sub aripile SS, Ahnenerbe. Urma sa demonstreze superioritatea rasei germane, spera sa descopere artefactele magice pierdute, precum Sfantul Graal si Sulita Destinului (sulita cu care Iisus a fost ucis pe cruce).

Se pare ca nazistii au cautat si Chivotul Legii, in Etiopia, pentru a beneficia de puterile sale magice.

Ahnenerbe a organizat expeditii uriase pentru a cauta orase antice care sa le probeze teoria. Au maturat in cautarile lor Himalaya, Orientul Mijlociu si Bolivia. Au fost jefuite site-uri din intreaga lume.

Fenomele ESP, psihokinetica, astrologia, radiestezia, magia neagra au fost intens studiate. O estimare actuala ar ridica costurile alocate acestor activitati in jur de 10 miliarde lire sterline.

Se spune ca marina germana folosea capacitatile paranormale ale unor persoane pentru pozitionarea navelor inamice in Atlanticul de Nord. Initial aceste cautari au fost incununate de succes.

Preziccerea viitorului a fost o preocupare majora, astrologul Karl Krafft evidentiindu-se cu ocazia previziunii sale legate de tentativa de asasinat indreptata impotriva lui Hitler in 1939. Hitler a considerat supravietuirea lui drept un semn ceresc, fapt ce a sporit exaltarea sa mistica.

Tineretul nazist era indoctrinat cu idei precum compasiunea ar fi o slabiciune si erau incurajati sa celebreze sarbatori pagane si ceremonii oculte. Himmler se numea el insusi Iezuitul Negru. Un oras al noii religii urma sa se ridice in preajma Castelului Wewelsburg, erau planificate locurile de expunere a artefactelor antice care urmau sa fie gasite.

Toate aceste preocupari ale puterii naziste pot parea o nebunie pentru multi oameni, dar ele au stat la baza unei doctrine politice care a afectat intreaga lume, o politica care s-a dovedit a fi cea mai sangeroasa din istoria omenirii. Iar multi il considera pe Adolf Hitler drept un om posedat cu adevarat. Hermann Rauschning, un prieten al dictatorului vorbea despre acesta ca fiind un mediu posedat de forte de dincolo de el, Hitler reprezentand doar un istrument temporar.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *