VIDEO: Sexul ocazional duce la depresie şi chiar la suicid

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

În urma unui studiu recent, specialiştii avertizează că aventurile amoroase pe termen scurt duc la depresie şi uneori chiar la gânduri de sinucidere. Cercetarea a fost făcută pe 10.000 de persoane şi a constatat în acelaşi timp, că adolescenţii cu simptome depresive sunt mult mai probabil să se angajeze în relaţii sexuale ocazionale.

Aceleaşi persoane, au mai târziu şanse crescute de a lua în considerare în mod serios alternativa de suicid.

Doctorul Sara Sandberg-Thoma, de la Ohio State University, autor principal al studiului declară: „Mai multe studii anterioare au găsit o legătură între sănătatea mintală precară şi sexul ocazional, dar natura acestei asocieri a fost neclară. S-a pus mereu întrebarea care este cauza şi care efectul. Rezultatele acestui studiu aduc dovezi clare că sexul ocazional duce la dereglări ale sănătăţii mintale.”

Grupuri de tineri din diferite şcoli americane au fost intervievate în două etape, prima atunci când se aflau în clasele 10 – 12 şi a doua oară, câţiva ani mai târziu, în jurul vârstei de 26 de ani. Ei au fost chestionaţi în legătură cu relaţiile lor, gradul de depresie cu care se confruntă şi cu eventualele gânduri de sinucidere. Un procent de 33 la sută dintre bărbaţi şi 24 la sută dintre femei au declarat că trăiesc experienţa unor relaţii sexuale ocazionale, definite ca „doar sexuale”.

Legătura dintre sexul ocazional şi sănătatea mintală s-a dovedit reală atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, conform studiului publicat în Journal of Sex Research.

„Aceste rezultate sugerează că sexul ocazional şi o proastă sănătate mintală sunt legate, indiferent de sexul celui implicat într-o astfel de relaţie”, declară şi doctorul Claire Kamp Dush, profesor la Ohio State University.

Cercetătorii spun că fiecare relaţie sexuală ocazională creşte nivelul gândurilor de sinucidere cu 18 la sută. Studiul caută să vină în ajutorul adolescenţilor confruntaţi la această vârstă atât cu problemele specifice formării psihocomportamentale cât şi cu stabilizarea unui comportament relaţional.

„Persoanele mature, se presupune că au învăţat să gestioneze pe termen lung relaţiile intime”, completează dr. Kamp Dush.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *