Sexualitatea constientizata de la 6 ani

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Un studiu efectuat de psihologi de la Knox College din Galesburg, Illianos, si publicat in 6 iunie anul trecut atesta un fenomen ingrijorator manifestat in randurile tinerilor, si anume exacerbarea sexualitatii.

Au fost supuse cercetarii doua grupe de eleve de la doua scoli publice din localitate si un grup format din cursantii unei scoli de dans. Varsta subiectilor, 6-9 ani. Au mai fost folosite doua tipuri de papusi, una imbracata intr-o tinuta extrem de sexy si alta purtand haine obisnuite.

Concluzia cercetatorilor a fost ca mult prea tinerele intervievate incep sa se simta obiecte sexuale inca de la varsta de 6 ani. Concluzia nu este noua, cercetari mult mai vechi demonstreaza aceeasi perceptie a adolescentilor si femeilor, de aceasta data doar varsta surprinzandu-i pe oamenii de stiinta.

Folosind acest set de doua papusi diferite, cercetatorii au cerut fiecarei fete sa aleaga papusa care seamana cu ea, cu imaginea cu care doreste sa se identifice. ^* la suta au ales papusa sexy iar in 72 la suta din cazuri, aceeasi papusa a fost declarata mai populara.

Cercetatorii psihologi au explicat aceste alegeri prin faptul ca senzualitatea este perceputa ca aducatoare de avantaje sociale, determinand astfel sexualitatea ca ideal pentru tineri. Acelasi studiu spune ca senzualitatea sporeste popularitatea in randul fetelor dar nu se intampla acelasi lucru si cu baietii.

Factori favorizanti au fost declarati mass-media si mamele celor intervievate. Factorul religios a fost si el nominalizat, mamele practicante reusind sa diminueze fenomenul in randul odraslelor lor. Un element de luat in seama a fost faptul ca in cazul mamelor cu inclinatii spre habotnicism religios, fetele lor au manifestat paradoxal o credinta net superioara in puterea sexualitati, acest lucru fiind explicat de catre cercetatori ca efectul fructului oprit.

Sfatul specialistilor nu este acela de a limita consumul de mass-media sau religiozitatea, ei doar au subliniat cateva cai de influentare a comportamentului viitorului adult, mijloace de actiune in educatia tinerilor.

Sexualitatea constientizata de la 6 ani

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *