Secretul unei căsătorii constă în calmul soţiei

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Secretul unei căsătorii constă în calmul soţiei . pare să fie noua lege. Dacă sunteţi tipul de femeie care se calmează rapid în urma unui eveniment care a degenerat în ceartă ori scandal, felicitări. Relaţia dumneavoastră se află pe un teren solid, indiferent de comportamentul partenerului dumneavoastră.

Potrivit unui studiu, cele mai fericite căsătorii sunt cele în care soţia se calmează rapid după o ceartă, chiar dacă partenerul rămâne în continuare supărat. Oamenii de ştiinţă spun că femeile sunt mai abile în a porni acele conversaţii dificile ce duc la împăcare, dar numai dacă îşi recapătă foarte repede calmul.

În cazul în care bărbatul porneşte el însuşi demersurile de împăcare, s-a constatat în mod paradoxal, că acesta va fi penalizat de femeie, pe motiv că grăbeşte lucrurile.

Autorul cercetării, Plumb Lian Bloch, profesor de psihologie la Universiatea Berkley din SUA, declară: „Când vine vorba de gestionarea emoţiilor negative în timpul unui conflict, partenerii sunt singurii care le pot rezolva. Emoţii, cum ar fi furia şi dispreţul sunt extrem de amenţitătoare pentru cupluri. Studiul nostru sugerează că dacă cei doi, dar mai ales soţia se poate calma rapid, căsătoria respectivă poate fi una de succes.”

Cercetătorii au studiat mai mult de 80 de cupluri de vârstă mijlocie sau mai mari, analizând modul de interacţionare a celor doi parteneri. S-a ţinut cont şi de factori ca limbajul corpului, expresii ale feţei, tonul vocii şi subiectele de conversaţie.

Profesorul Plumb a continuat: „Aceste cupluri, au cele mai mari şanse de a fi fericite atât pe termen lung dar şi scurt. În schimb, cuplurile în care bărbatul îşi reglează rapid starea emoţională, au prezentat prea puţin sau deloc satisfacţii maritale pe termen lung.”

Cele mai fericite căsătorii au fost cele în care femeile au folosit ceea ce psihologii numesc, „comunicare constructivă”, o capacitate sporită de a tempera dezacordurile.

Cercetarea face parte dintr-una mai amplă, în care au fost monitorizate pe termen lung 156 de cupluri din Statele Unite. La fiecare cinci ani, începând cu 1989, cercetătorii actualizează datele privind cât sunt de fericite aceste cupluri.

Secretul unei căsătorii constă în calmul soţiei

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *