Video -Respirația Holotropică – Mișcarea spre Integritate

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Respirația Holotropică este o metodă de dezvoltare personală menită vindecării și auto-explorării interioare. Este rodul a multiple studii și experimente ale cercetării științifice a conștiinței umane, antropologiei și psihologiei.

 

Termenul de holotropic provine din grecescul ”holos” și ”trepein”, însemnând ”mișcarea spre integritate”.

Inițiatorul acestei metode, dr. Stanislav Grof, este unul dintre cei mai timpurii și respectați cercetători ai psihicului uman, în utilizarea clinică a LSD. Cercetările au început în anii 60 la Praga și au continuat din 1967 în Statele Unite, la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore. Cercetările efectuate pe pacienți cu afecțiuni psihice, dar și boli incurabile cum este cancerul, au fost extrem de promițătoare. După interzicerea folosirii LSD drept inductor al stării modificate de conștiință, doctorul Grof a descoperit ca înlocuitor acest mod natural, hiperoxigenarea sangvină.

Respirația Holotropică se folosește de mijloace extrem de simple, combinând respirația amplă și accelerată cu partituri muzicale specifice. Mai este nevoie de un simplu covoraș care să facă mai plăcută întinderea pe podea și se poate trece la explorare.

Întins pe podea, cu ochii închiși, subiectul își accelerează respirațiile cufundându-se în ritmurile muzii, pășiind într-o stare modificată de conștiință.

Această stare activează cu ajutorul unui set de experiențe interioare, coordonate de personal calificat  în această metodă, procesul natural de vindecare al psihicului. Aduce la suprafață probleme adânc îngropate în zona inconștientului și ajută subiectul să le rezolve într-un mod creativ. În timp ce temele recurente sunt comune, fiecare sesiune de Respirația Holotropică vă oferă experiențe unice.

Sesiunile de Respirația Holotropică se desfășoară de obicei în grupuri de lucru, dar există și posibilitatea unor sesiuni individuale. În cadrul grupurilor, participanții lucrează pe perechi, alternând rolurile de ”cel care respiră” și ”cel care ajută”.

Sesiunile sunt programate să dureze trei ore, dar se adaptează nevoilor subiecților, în funcție de duratele acestor ”vise vii” prin care trec.

Puteți descoperi această metodă de explorare la Chakra Healing Salon  sau consultând site-ul oficial.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

2 comentarii la „Video -Respirația Holotropică – Mișcarea spre Integritate

 • 17 septembrie 2017 la 20:47
  Permalink

  Persoanele care apar în film parcurgând procesul și-au dat acordul pentru a fi filmate?
  Sunt absolut convinsă că nu. Spun asta deoarece am participat la astfel de evenimente și știu că procesul este unul FOARTE intim și nimeni nu e dispus să fie filmat în timpul acestuia (având în vedere manifestările ce pot să apară).
  Păcat că persoana care a făcut filmul și doamna facilitator nu au ținut cont de acest aspect. Păcat.

  Răspunde
 • 12 octombrie 2017 la 7:03
  Permalink

  Imi pare rau sa va zdruncin convingerile absolute, dar imaginile fac parte din videoteca dezvoltatorilor acestei metode, imagini destinate promovarii. Sunt la fel de convins, avand in vedere legislatia SUA privind dreptul individual la imagine, ca respectivii dezvoltatori sunt acoperiti din acest punct de vedere.
  Daca doriti sa ne impartasiti experientele dumneavoastra din timpul transei, sau ale clientilor dumneavoastra, va asteptam cu drag sa ne contactati.
  Cat despre pacat, intradevar mare pacat pentru lipsa de solidariate a practicantilor unor astfel de metode

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *