Relaţiile sunt influenţate de forma feţei

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Aţi avut vreodată sentimentul că forma feţeii dumneavoastră vă distruge relaţiile? Cercetătorii susţin că acest lucru este posibil.

Dacă sunteţi femeie şi aveţi o bărbie ascuţită, obrajii rotunzi, un maxilar ascuţit sau o frunte cu o curbură lină, bărbaţii vor avea tendinţa să se îndrăgostească de dumneavoastră.

 

Bărbaţii preferă femeile cu caracteristici delicate, feminine pentru aventuri amoroase, în timp ce pe cele cu trăsături mai masculine le consideră potrivite pentru relatii serioase.

Caracteristicile feminine sunt asociate cu un nivel mai ridicat al estrogenului, hormon asociat succesului înregistrat în reproducere.

Studiul a fost făcut pe un grup de câteva sute de voluntari heterosexuali. O echipă de cercetători a pus la dispoziţia grupului de bărbaţi fotografii reprezentând chipurile unor femei, cerându-le acestora să aleagă pe cele cu care ar începe o relaţie de scurtă şi lungă durată. Fotografiile reprezentau două tipuri de chipuri, unele cu trăsături feminine şi cealaltă cu carcateristici mai masculine. Au fost alese femei cu trăsături europene sau japoneze.

Testul a arătat că bărbaţii ar prefera femeile cu trăsături delicate pentru aventuri amoroase pe termen scurt. De remarcat este faptul că această opţiune a fost extrem de mare în rândul bărbaţilor care se aflau deja într-o relaţie stabilă.

„Bărbaţii impicaţi în relaţii stabile, oficializate, îşi ridică standardul când vine vorba de o aventură pentru o noapte, faţă de bărbaţii singuri, care sunt mult mai toleranţi în privinţa împerecherii” spun autorii studiului.

Rezultatele arată că în alegerile pe termen lung, bărbaţii preferă femeile mai puţin atractive. În acelaşi timp, studii anterioare au demonstrat că femeile frumoase sunt percepute ca fiind mai puţin fidele.

„Bărbaţii sunt foarte vanitoşi atunci când se aduce în discuţie fidelitatea partenerei lor”, declară Anthony Little de la Universitatea Stirling şi Benedict Jones de la Universitatea din Glosgow, în British Journal of Psyhology.

Trecând de partea cealaltă a baricadei, femeile supuse unui test similar, au preferat bărbaţii cu caracteristici pronunţate pentru aventuri, păstrându-i pe cei cu trăsături mai moi pentru relaţii maritale. Explicaţia psihologilor este că aceştia din urmă prezintă mai multă încredere pentru activităţile de creştere a copiiilor.

Un fotograf bun, câteva ore în faţa unui stilist şi aveţi fotografia care corespunde intenţiilor dumneavoastră.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *