Prime dovezi ale existentei premonitiei

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Prime dovezi ale existentei premonitiei

Conform unui studiu efectuat la finele anului trecut si publicat in 17 octombrie in revista Frontiers of Perception, sugereaza un fapt miraculos, care ar revolutiona cunostiintele despre legile naturale ale corpurilor noastre. Conform incheiatului studiu, un eveniment care urmeaza sa se intample este cunoscut deja de corpul nostru.
„Evenimentele pot fi prezise, fara a avea nici un reper cunoscut inainte de producerea lui”” a declarat Julia Mossbridge, neurolog la Universitatea Northwestern, co-autor al studiului citat mai sus. Aceste dovezi evidentiate de respectiva cercetare sugereaza ca fenomenul este real, dar intrebarea ramane: Cum functioneaza?
Evident, multi oameni de stiinta sunt sceptici fata de aceasta interpretare, citand studii care atesta exact contrariul.
Este sau nu real acest fenomen?
Multe studii au aratat ca raspunsuri fizice ale organismului uman, precum ritmul cardiac, dilatarea pupilei si schimbari ale activitatii creierului sunt prezente cu aproape 10 secunde inainte ca respectivul om sa vada o imagine infricosatoare. In studiul respectiv, imaginile infricosatoare au fost alternate cu imagini neutre, acestea din urma neproducand semnalele specifice. Dar nefirescul constatarilor au fost intampinate cu scepticism.
Pentru a vedea daca efectul este real, Mossbridge si echipa sa au analizat peste doua duzini din aceste studii, eliminand toate variantele care prezentau urme de partinire. Au concluzionat categoric ca oamenii au avut o „presimtire” reala. Acest lucru sugereaza ca organismele oamenilor simt subconstient viitorul, atunci cand ceva important este pe cale sa se intample, chiar daca nu constientizeaza acest lucru.

Studiul nu pretinde ca oamenii au puteri supranaturale sau paranormale, oamenii de stiinta cred doar ca presimtirea este un efect real, fizic, care se supune legilor naturale, legi care doar nu sunt inca intelese, declara doamna Mossbridge.
Rezultatele studiului nu conving o mare parte dintre cercetatorii stiintelor cognitive, care acuza in continuare de partinire.
Cu siguranta subiectul nu este inchis, studiile continuand. Speram ca rezultatul sa fie cel anticipat si exprimat de cei care pot „presimti” unele evenimente atat din viata lor cat si a altora, cu mult mai mult de 10 secunde.

Prime dovezi ale existentei premonitiei

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *