Parapsihologul lui Adolf Hitler

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Este cunosuta importanta acordata fenomenului paranormal de catre multe personaje marcante ale istorie. De la dependenta oricarei decizii luate si pana la simplul amuzament, lideri apartinand diverselor areale geografice sau timpuri istorice au cautat sa descifreze lumea paranormalului. Istoria consemneaza numeroase personaje misterioase aflate mai mereu in preajma acestor lideri si in apropierea deciziilor majore care au modificat istoria.

Un personaj de acest tip a fost Erik Jan Hanussen, pe numele sau adevarat Hermann Steinschneider, nascut la 2 iunie 1889. Lui Erik Jan Hanussen i se atribuie o contributie directa la succesul timpuriu al Germaniei naziste.

Provenit dintr-o familie evreiasca, tanarul abandoneaza scoala si se alatura unei trupe de circ, unde isi dovedeste calitatile de aruncator de cutite si inghititor de foc. Abilitatile sale paranormale le dezvaluie in timpul primului razboi mondial. Aflat pe front cu compania sa, Hanussen descopera fara a utiliza unelte radiestezice un izvor de apa pentru camarazii sai. A continuat razboiul ca membru al unui grup de divertismenti, continundu-si activitatea de magician si in civilie.

A facut saltul decisiv in afirmarea sa cand intr-un show a avut o revelatie prin care reproducea cu acuratete detaliile unei crime de prima pagina a jurnalelor vremii. Exista o urma de indoiala asupra corectitudinii acestora , fiind suspectat de unele relatii cu politia locala si presa.
Nu a fost singurul caz in care a uimit opinia publica, mai tarziu, in Leitmeritz, Cehoslovacia, fiind acuzat intr-un proces de excrocarea unor indivizi carora le prezisese viitorul, Hanussen s-a aparat sustinad ca predictiile sale sunt foarte exacte. A tinut sa dovedeasca acest lucru spunandu-i procurorului si judecatorului ce lucruri au prin buzunare si continutul servietelor lor. Petru ca judecatorul a considerat doar un truc demonstratia sa , Erik Hanussen face pe loc o previziune, oferind detaliile unui jaf in desfasurare la o banca din oras. Politia a ferificat si reusit sa areteze imediat talharul.
Instanta n-a mai avut de ales, iar incidentul i-a asigurat celebritatea. Si aici gurile rele spun ca jaful ar fi fost inscenat chiar de Hanussen.

Un nou incident urmeaza la Berlin. Aflat intr-un spatiu public, Hanussen il anunta pe un bancher despre un iminent incendiu produs in camera de valori a bancii sale. Pompierii veniti sa stinga focul au gasit in urma indepartarii incendiului cauza intr-un defect de cablare, exact cum arata viziunea lui Hanussen.

Devenit un clarvazator celebru, el isi deschide propria revista de ocultism, Hanussen Magazin si o publicatie bilunara, Bunte Wochenshau, in care facea previziuni politice si economice. Aici el publica o predictie uimitoare, cum ca trei din marile corporatii bancare geramane ale vremii vor intra in colaps. Trei saptamani mai tarziu, Darmstadt&National a fost nevoita sa-si inchida portile.

In 1932 el face iar senzatie cu o profetie in care descrie un rau de sange curge in apropierea Hamburgului. Si aceasta predictie se implineste, avand loc un conflict violent intre trupele naziste Storm si comunistii din Altona, conflict cunoscut sub numele de „Bloody Sunday din Altona”.

Avea Hanussen capacitati paranormale sau doar cunostiinte in sfere inalte ale puterii? Indiferent de varianta, el era cautat acum de cei mai bogati afaceristi germani pentru consultatii private.

Elita nazista nu l-a ocolit nici ea. In ciuda provenientei sale etnice, a devenit prieten cu Karl Ernst, Edmund Heines, contele von Helldorf si alti lideri ai partidului nazist. Influenta sa prindre contur in politica, semnul zvasticii adoptat de noul partid care va veni la putere se pare ca a fost ideea lui Hanussen. Deasemenea el publica o previziune in care Hitler urma sa fie castigatorul alegerilor urmatoare, conjunctia astrala fiindu-i favorabila. „Votati cu stelele” a spus el cititorilor sai, tactica care se pare a dus la indeplinirea auto-profetiei.

Intrat in anturajul lui Hitler cu ajutorul fotografului personal al acestuia, Heinrich Hoffmann, parapsihologul Hanussen capata o influenta uriasa asupra capeteniei naziste. Ii sunt atribuite gesturile si privirea hipnotica de care dictatorul uza in timpul discursurilor sale. Se vorbeste chiar de o influenta la nivel mental pe care Hanussen o exercita asupra lui Hitler,generandu-i acestuia visele delirante despre viitorul natiunii germane.

Erik Jan Hanussen, dupa cum spun cei care l-au cunoscut era un show-man exceptional, un om de lume cum s-ar putea spune. Socializa cu mare placere, ajungand sa detina o mare incredere si stima de sine. Se credea mai puternic decat era, si evenimentele de pana atunci ii erau o dovada. Acumulase o avere considerabila, banii fiind o mare pasiune a sa, un statut social la care nu visase si se contura rapid si o pozitie de putere. Viitorul personal se pare insa ca n-a putut sa-l prevada.

Aflat la o serata in lumea buna a Berlinului, Hanussen si-a interpretat rolul sau de om de spectacol. A simulat o transa si a inceput sa vorbeasca:” Vad o cladire, o cladire mare din orasul nostru… arde … flacari imense ies din ea … fum … ah, dar din incendiu apare o pasare … magnific … un Phoenix … aduce o noua lumina … se naste din cenusa”. Era la inceputul anului 1933. La scurt timp dupa aceasta intamplare, copie la indigo parca, in 27 februarie a aceluiasi an, Cladirea Parlamentului German este mistuita intr-un incendiu. Evenimentul este binecunoscut ca fiind produs de catre nazisti si pus pe seama comunistilor, fapt ce a dus la adoptarea de legi de urgenta si instaurarea puterii naziste in Germania.

Nu mai conta de unde veneau informatiile lui Hanussen, din capacitatile sale paranormale sau de la prietenii sai de rang inalt. Hanussen stia prea multe lucruri.
In seara de 24 martie, doi indivizi neidentificati l-au ridicat dintr-un restaurant si condus afara. Cei care l-au cunoscut, l-au vazut pentru ultima data in viata. Doua zile mai tarziu cadavrul sau a fost gasit impuscat in cap intr-o padure la marginea Berlinului.

Reale calitati paranormale sau o imensa sarlatanie, acum nimeni nu mai poate da un raspuns credibil.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *