Internetul si psihocomportamentul tau

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Internetul si psihocomportamentul tau Pentru a discuta despre acest subiect trebuie sa luam in considerare doua intrebari. Cine esti? Adica, trebuie sa te intrebi ce te face diferit de restul cunostiintelor tale in ceea ce priveste lucrurile pe care le cumperi, hainele pe care le porti, masina pe care o conduci, intr-un cuvant, unicitatea ta din punct de vedere psihologic care te determina sa faci ceea ce faci, sa spui ceea ce spui sau sa simti ceea ce simti.

A doua intrebare: Cum folosesti Internetul?

Desi aceste intrebari par a fi fara legatura, nu sunt. Modul de folosire a internetului poate sugera anumite caracteristici extrem de concludente. A pierde noptile la un joc de noroc sugereaza nevoie de risc a persoanei respective, la fel postarea pe youtube a unor filmulete personale interpretand o melodie intr-un club de karaoke arata o fire extrovertita.

Conform Livescience, recente studii ale unei echipe multidisciplinare de cercetatori, incluzand specialisti IT si psihologi afirma ca se pot face asemenea deductii. Echipa de cercetare a avut nevoie de peste 200 de voluntari pentru efectuarea acestui studiu.

Rezultatele arata ca unele activitati uzuale ale internetului sunt legate de tendinte depresive. De exemplu, emailul, chatul, comutarea rapida intre mai multe site-uri, exprima tendinta spre o simptomatologie depresiva. Comutarea rapida a mai multe site-uri reflecta anhedonia, o capacitate scazuta de a experimenta emotii, spun cercetatorii. Folosirea excesiva a mailului sau chat-ului arata o relativa lipsa de putere de a expune discursul fata-n fata cu respectivul interlocutor, ducand in acelasi timp la indepartarea de oameni.

Aceste cercetari nu sunt un moft, asa cum pot fi considerate de catre unii. Ele sunt chiar importante avand in vedere ca depresia este un fenomen periculos si tot mai des intalnit. Estimarile recente de la Centrele pentru Prevenirea si Controlul Bolilor estimeaza ca 10 la suta din populatia Statelor Unite sufera de depresie clinica, adica o depresie cu manifestari de intrerupere a alimentatiei, a somnului, a concentrarii, a lipsei de interes. Colegiul American Health Association a constat ca 30 la suta din studenti au avut o manifestare depresiva in 2011.

Internetul si psihocomportamentul tau

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *