Întâlnire cu feminitatea creativă

Facebookgoogle_pluslinkedinmail
Într-o lume în care feminitatea se manifestă sub diferite si variate moduri, am întâlnit un eveniment dedicat redescoperirii feminității interioare, un retreat de reînnoire interioară, numit ” O NOUĂ TU”.

Autorul acestuia, Roxana Elena Foell, o româncă stabilită în Germania de peste 20 de ani care și-a dedicat întreaga activitate profesională domeniului dezvoltării personale.

 

Roxana Elena Foell este practician psihoterapie, muzicoterapeut, coach creativ și songwriter, susținând mai multe workshopuri având ca temă descoperirea autovindecării interioare prin integrarea forței creatoare.

În interviul acordat, Roxana Elena Foell va explica mai detaliat conceptul de regăsire a feminității pe care-l abordează în aceste workshopuri.

”Trăind într-o societate masculină, în care s-a promovat o structură mai mult ierarhică, de competiție (de care este și nevoie), femininul a încercat să se raporteze la această structură. Și femininul a avut de suferit nefiindu-i dat să se manifeste sub formele specifice, spre exemplu: căldura, inteligența emoțională, capacitatea de a media conflictele, de a le rezolva altfel, de a genera relații și nu competiții … iar de sute de ani, femeia și feminitatea au încercat să se adapteze acestor cerințe pe sistem patriarhal …..”

…………………………….

”Eu nu sunt pedagog de muzică, aici descoperim capacitatea muzicală din om, capacitatea de a fi muzical, pentru că este în noi, este înnăscută ….. Să nu uităm, muzica este un element nonverbal, el înconjoară partea cognitivă și n-am cum să-l influențez cognitiv. În momentul în care iau un instrument în mână și generez niște sunete, nu are nimic de a aface cu cogniția ….. ”

……………….

”Fiecare cuplu are drumul lui individual. Dar de multe ori, femeia prin lucrul cu sine, ea nemaiocupându-se atât de mult cu etichetarea care vine din exterior și fiind mai atentă la ceea ce se întâmplă cu ea, cine este ea, pe redescoperirea interiorului, a menirii ei, atunci, femeia echilibrându-se, generează un ambient mult mai bun în jurul ei”

 

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *