Hipnoza suplineşte intervenţia chirurgicală

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Cateva sedinte de hipnoza au suplinit o operatie de micsorare a stomacului.

Poate parea incredibil pentru scepticii terapiilor complementare, dar cazul britanicei Emma Eveleigh-Anderson, de 36 de ani, este o dovada in acest sens.

Nu a fost durere, nici risc de infectie, nici anestezie si nici perioada de recuperare, si toate astea cu 10 la suta din costurile obisnuite pentru o astfel de interventie.

Director de companie, doamna Anderson era deranjata de kilogramele in plus acumulate cand a hotarat sa intervina chirurgical pentru a-si diminua capacitatea stomacului. A intalnit insa persoana potrivita in terapeutul Hemming Russell care i-a oferit in schimb patru sedinta de hipnoza.

Sedintele au inceput de la o durata de 45 de minute, terapeutul sugerandu-i fiecare pas al interventiei chirurgicale clasice in timp ce doamna Anderson se afla sub stare de hipnoza.

„Dupa prima sesiune am simtit doar speranta, dar dupa a doua sedinta am inceput sa detin control asupra alimentatiei mele” a declarat pacienta. „Mintea mea a fost re-educata. Am simtit mult mai repede senzatia de stomac plin si am mancat astfel mult mai putin” a continuat ea.

Apelarea la acest gen de terapie a fost facuta dupa ce incercase mai inainte fara succes o multime de diete, pastile pentru pierderea poftei de mancare sau exercitii de vointa. In prezent, garderoba doamnei a avut nevoie de o radicala schimbare, noile haine numarand cu 8 numere mai putin. In plus, forma fizica s-a imbunatatit atat de mult incat a putut alerga jumatate din distanta unei probe de maraton desfasurata in orasul natal.

Dr. Hemmings de la Centrl de Terapie Bridge din Coventry, a declarat ca terapia functioneaza prin utilizarea unei combinatii de terapie cognitiv-comportamentala si hipnoterapie pentru a reprograma mintea unui pacient de a raspunde in mod diferit la situatiile de zi cu zi care implica produsele alimentare.

Succesul l-a determinat pe terapeut sa deschida o zi pe saptamana o clinica de gen in Londra, mediatizarea cazului aducandu-i chiar si 40 de solicitari zilnice de a interveni in acest mod.

Cazul nu este singular, clinici din Spania si Italia anuntand si ele performante asemanatoare.

Costul unei operatii clasice de micsorare a stomacului costa in jur de 7.000 ‪de lire comparativ cu doar 780 de lire pretul platit de britanica. Interventia chirurgicala clasica consta in montarea unei benzi in jurul stomacului care incetineste trecerea alimentelor si-l face pe pacient sa se simta satul mult mai repede. Rata de deces avand ca motiv procedura chirurgicala este de 1 la mie.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *