Frumuseţea sau pregătirea profesională?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

E frumoasă (sau frumos), ce-i mai trebuie! O expresie care se pare că nu-i departe de adevăr. A avea un chip frumos este în opinia oamenilor de ştiintă, tot ce e nevoie pentru a avea succes la locul de muncă.

Un studiu a constatat că oamenii frumoşi ating performanţe mai mari în carieră, chiar după ce aspectul lor tineresc are de suferit din pricina vârstei. Aceştia au ocupat locuri de muncă mai bune, indiferent de domeniul sau nivelul social la care se aflau.

Cercetătorii cred că atractivitatea îi ajută în carieră pe cei frumoşi prin încrederea de sine pe care le-o insuflă. În acelaşi timp, urâţenia poate fi sancţionată de către angajatori.

O echipă de cercetători italo-britanică a analizat datele a mai mult de 8.000 de bărbaţi şi femei care au terminat şcoala în anul 1957, în Wisconsin, Statele Unite. Au fost studiate informaţii cu privire la ocuparea forţei de muncă la diferite momente ale vieţii, s-au analizat fotografiile din perioada şcolară pentru a se evalua aspectul fizic, s-au cules date despre nivelul de educaţie şi provenienţa socială.

Persoanele evaluate drept cele mai atractive la vremea majoratului au avut locuri de muncă mai bune şi au clădit cariere de prestigiu, chiar şi în preajma pensionării. Constatarea a fost valabilă şi atunci când în discuţie au fost introduşi şi alţi factori, cum ar fi inteligenţa şi educaţia.

Cercetătorul Gundi Knies, de la Universitatea Essex, profesor de sociologie, spune că oamenii caută in general să obţină o „primă de frumuseţe”. „Am găsit că atractivitatea facială este extrem de importantă în determinarea prestigiului la locul de muncă pentru o persoană aflată la începutul carierei”, completează domnia sa.

Cercetarea vorbeşte clar despre faptul că angajatorii preferă persoanele mai atractive, motivul fiind poate modul cum acestea din urmă se prezintă, cu mai multă incredere, la interviu.

Studii anterioare au arat că oamenii frumoşi sunt de obicei, angajaţi mai uşor, beneficiază mai repede de avansări şi prime, şi câştigă cu aproximativ 4 la sută mai bine decât colegii lor cu care natura a fost mai zgârcită.

„Caracteristicile noastre faciale sunt în mare măsură determinate genetic, iar cercetarea ridică o serie de semne de întrebare cu privire la procesele care stau la baza producerii inegalităţilor sociale,” ţine să precizeze doctorul Knies.

Dilema este dacă acest succes profesional este o consecinţă a discriminării pe care angajatorii o fac sau este rezultatul stimei de sine de care un bărbat frumos sau o femeie frumoasă se bucură, fapt care le dă o încredere mai mare în propria persoană.

E poftim, să mai comenteze cineva succesul Elenei Udrea, Roberta Anastase, ş.a.m.d.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *