Femeile singure şi Facebook-ul

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Femeile singure şi Facebook-ul Tocmai acum, când se spune că dacă nu eşti pe Facebook, nu exişti, un cercetător pe nume Zoe Strimpel, atrage atenţia femeilor singure asupra pericolului pe care site-ul de socializare îl reprezintă.

Motivul invocat de doamna Strimpel, expert în relaţia de cuplu, este acela că „vieţile perfecte” ale prietenilor fac rău sănătăţii femeilor singure. „Facebook sporeşte sentimentul că viaţa ta este lipsită de sens, atunci când vezi acele imagini perfecte de nunţi şi copii, care-ţi provoacă invidie”, spune domnia sa.

Ea a cerut femeilor singure să reducă sau chiar să renunţe la Facebook. Apelul a fost lansat cu ocazia unei conferinţe ţinute la Cambridge. Doamna Strimpel a mai vorbit de faptul că femeile îşi pierd prea mult timp în faţa monitorului în căutarea de potenţiali pretendenţi on-line. Informaţiile biografice disponibile pe Facebook încurajează femeile la analize mult prea amănunţite.

„Sunt unele informaţii care n-ar fi cazul să le cunoşti încă despre pretendent, îi cunoşti deja câinele, ultima ieşire la un grătar cu prietenii, câteodată îi afli chiar şi ultima relaţie, ba mai mult numele mamei, detalii din şcoală şi câte şi mai câte. Acest lucru nu este sănătos, în ciuda aparenţelor aceste informaţii nu sunt utile, dând în plus senzaţia de o mult mai mare apropiere decât există în realitate. Sunt foarte mulţi psihologi care recomandă la un moment dat, o pauză de la site-urile de socializare” sunt sfaturile doamnei Stripel.

Într-o notă mai pozitivă, Susan Quilliam, scriitoare, spunea la aceeaşi conferinţă că femeile moderne nu au fost niciodată mai libere, sprijinite fiind de aceste site-uri. Doamna Quilliam este psiholog, singură la 63 de ani, după o căsătorie de 25 de ani. Ea spune că femeile sunt libere acum să se bucure de sex, faţă de generaţia mamei sale care nu ştia nici măcar anumite detalii anatomice ale aparatului genital.  

„Femeile au acum ocazia să aleagă în cunoştiinţă deplină cu cine şi când să se întâlnească şi să facă amor.” a subliniat doamna psiholog Quilliam.

Conferinţa a fost organizată pentru a discuta „Cum trebuie să fie o femeie singură, în anul 2013, fie că are 25 sau 60 de ani?”. Două femei, două opinii. Dar parcă dacă era una singură, ţinea cineva cont de ea?

Femeile singure şi Facebook-ul

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *