Femeile inteligente pot preveni infidelitatea

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Infidelitatea , o problemă tot mai mare. În ciuda numărului tot mai mare de divorţuri, date statistice recente ne spun că tot mai puţine cupluri divorţează din cauza infidelităţii.  Asta poate părea o victorie a persoanelor ultra-religioase, pentru care cuplul odată constituit, el nu mai poate fi desfăcut în această lume. Dar în fond, ce aţi prefera? O discuţie cu partenerul tău sau o ruptură a relaţiei?

Chiar dacă nu mai constituie problema numărul unu printre motivele divorţurilor, infidelitatea încă există. Uneori ea se face simţită prin semne evidente, alteori infidelitatea rămâne un secret pentru toată viaţa. Dar asta nu exclude o întrebare: De ce se ajunge la infidelitate?

Cercetătorii canadieni au încercat să răspundă la această întrebare extrem de importantă printr-un studiu recent, făcut pe 1.000 de bărbaţi şi femei. Rezultatele au fost publicate în Archives of Sexual Behavior, şi au rezultat în urma analizei personalităţii şi factorilor care îi determină pe oameni să-şi dorească activităţi sexuale în afara cuplului.

La o primă chestionare, 23 la sută dintre bărbaţii şi 19 la sută dintre femeile din grupul studiat au declarat că şi-au înşelat anterior partenerul. Studiul a definit termenul de „înşelat” drept o interacţiune sexuală cu o altă persoană, în afara partenerului principal, interacţiune sexuală care pune în pericol, sau răneşte relaţia de cuplu.

Mai mult, cercetătorii au descoperit că femeile au fost cel mai probabil să trişeze atunci când au simţit scăderea satisfacţiei afective în cuplu. O femeie care se simte nefericită cu partenerul ei are de 2,6 ori mai multe şanse să-l înşele. În cazul incompatibilităţii sexuale, femeile au de 2,9 ori mai multe şanse de a se aventura într-o relaţie infidelă.

În acelaşi timp, bărbatii care au declarat o inhibare sexuală generată de anxietatea de performanţă, sunt mult mai probabil să-şi trişeze partenera.

Conform cercetărilor, se pare că tocmai problemele normale apărute în cuplu duc la infidelitate. Sitiuaţia părea fără ieşire.

Cercetătorul Robin Milhausen oferă o soluţie aparent simplă. Conversaţia. Şi întradevăr, în cadrul unei discuţii deschise cu partenerul tău despre nevoile şi şteptările tale (atât fizice cât şi emoţionale), se pot găsi variante mai bune decât ruperea relaţiei.

E adevărat ca-i mai greu de făcut decât de zis. Dar ….. mult succes!

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *