Este normal să ai fantezii sexuale cu altcineva ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

A defini ca normal şi anormal comportamentul sexual uman reprezintă ori un act de curaj din partea evaluatorului sau presupune o mare doză de rigiditate din partea acestuia. Dealtfel, studiile efectuate până acum dovedesc cu prisosinţă că limitele evaluării acestui gen de comportament sunt extrem de permeabile.

Şi totuşi, întrebarea rămâne. Cum putem cataloga fanteziile în care apar persoane diferite de partenerul nostru?

Un studiu făcut pe 349 de adulţi care au fost chestonaţi despre numărul de fantezii sexuale avute în ultimele două luni, a încercat să facă puţină lumină asupra acestei probleme. Toţi participanţii la studiu erau heterosexuali şi implicaţi într-o relaţie stabilă.

La bărbaţi, procentul de fantezii care au inclus femei străine a fost mai mare decât procentul în care erau incluse partenerele lor (54 % faţă de 46 %). În schimb, la femei s-a observat un efect invers, 64 la sută dintre fantezii includeau partenerul lor stabil în fanteziile avute şi doar 36 la sută aveau ca personaj un bărbat din afara relaţiei.

O concluzie rapidă ne arată că pentru bărbati este „mai normal” să aibă fantezii sexuale cu altcineva decât partenerele lor.

O altă observaţie a cercetătorilor a fost aceea că mai toţi bărbaţii ( 98%) şi marea majoritate a femeilor (80%), au declarat fantezii cu o persoană străină, cel puţin cu o frecvenţă catalogată drept ocazională.

Despre ce fantezii este vorba?

Atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei, cele mai multe dintre aceste fantezii au avut ca subiect persoane cu care nu au avut niciodată contacte fizice. Restul fanteziilor, adică o cincime pentru bărbaţi şi o treime pentru femei, au inclus parteneri dintr-o relaţie anterioară.

Ce înseamnă toate acestea?

În primul rând, specialiştii ne spun că a avea fantezii sexuale cu altcine decât partenerul tău este o experienţă extrem de frecventă pentru persoanele aflate într-o relaţie stabilă, şi în mod special pentru bărbaţi. În al doilea rând, aceste fantezii, ne asigură aceiaşi specialişti, nu sunt dăunătoare relaţiei.

Deci, dacă vă treziţi gândindu-vă la activităţi de natură sexuală cu o persoană care nu este aceiaşi cu partenerul tău, oamenii de ştiinţă ne spun că acesta nu este un lucru anormal, şi nimeni nu trebuie să se simtă vinovat.

Oricum, dacă ne gândim sau nu ne gândim, se pare că partenerul nostru se gândeşte.   

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *