Dragostea te face să araţi mai tânăr

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Dragostea nu are vârstă, spune o vorbă din bătrâni. Iată că acum, cercetătorii au descoperit că dragostea contribuie substanţial la aspectul fizic al dumneavoastră.

Oamenii de ştiinţă spun că femeile şi bărbaţii ajunşi la maturitate, care manifestă în general dragoste de viaţă, arată între cinci şi şapte ani mai tineri decât vârsta lor reală.

Alte studii au arătat că viaţa sexuală regulată determină înjumătăţirea cotei de moarte timpurie.

Dr. Weeks, cercetător în domeniul psihologiei vârstnicilor de la Royal Edinburgh Hospital, a declarat că oamenii de toate vârstele ar trebui să fie conştienţi de beneficiile dragostei. Acesta a petrecut mai bine de un deceniu, studiind fenomenul.

Dintre subiecţii studiaţi din grupa de vârstă 40 – 50 de ani, cei care arătau mai tineri decât vârsta lor, au pretins că făceau dragoste în medie de 3 ori pe săptămână, faţă de numai 2 ori, media declarată de ceilalţi.

Dr. Weeks spune că plăcerea derivată din actul sexual este un factor decisiv în menţinerea tinereţii. Endorfinele eliberate în timpul actului sexual sunt substanţe chimice naturale care întreţin starea de bine a organismului. Acestea acţionează ca analgezice naturale, contracarează anxietatea şi sporeşte rezistenţa.

Activitatea fizică necesară actului sexual stimulează circulaţia, favorizând sănătatea inimii şi conferă pielii o strălucire sănătoasă.

Hormonul de creştere este de asemenea eliberat de dragoste şi poate ajuta la menţinerea elasticităţii tegumentelor şi apariţia mai puţin probabilă a ridurilor.

Actul sexual ajută la arderea grăsimilor şi determină secreţii care întăresc sistemul imunitar, în timp ce simpla detensionare poate îmbunătăţii calitatea somnului.

Distinsul cercetător, în vârstă de 59 de ani, declară: „Mesajul meu este că a face dragoste este un lucru bun”. El consiceră că oamenii ar trebui să fie sexual, fizic şi afectiv, activi pe tot parcursul vieţii, inclusiv la bătrâneţe.

Poate că apare o uşoară confuzie prin folosirea termenilor de dragoste şi act sexual. Este doar aparentă. Cei doi termeni se determină reciproc. Din păcate, e adevărat că în multe situaţii rămâne doar la nivel teoretic.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *