Dimensiunea penisului este importantă în vestiar

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Când vine vorba de mărimea „bărbăţiei” lor, majoritatea bărbaţilor sunt mai preocupaţi de părerea prietenilor lor de sex masculin decât de ceea ce cred partenerele lor, spune un nou studiu. În timp ce majoritatea bărbaţilor susţin că dimensiunea penisului nu este importantă în dormitor, devin extrem de nesiguri atunci când sunt puşi în situaţia de a se compara cu alţi bărbaţi.

Doctorul în Psihologie Clinică de la Universitatea Victoria, Annabel Chan Feng Yi, a efectuat un studiu on-line pe 738 de bărbaţi, vizând imaginea pe care aceştia o au despre corpul lor. Cei mai mulţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 76 de ani au fost extrem de nesiguri cu privire la greutatea lor, aspectul fizic şi dimensiuile penisului lor.

Dar, în loc să fie preocupaţi de ceea ce partenera lor ar putea gândi referitor la aspectul lor fizic, mulţi recunosc că cel mai mult contează cum sunt percepuţi de prietenii lor.

Dr. Chan declară: „Bărbaţii sunt preocupaţi foarte puţin de ceea ce simt partenerii lor sexuali, aceştia sunt mai repede într-o veşnică concurenţă cu alţi bărbaţi. Majoritatea s-au simţit nesiguri cu privire la mărimea penisului lor, şi a dimensiunilor fizice în general, atunci când au fost în încăperi în care puteau fi văzuţi de alţi bărbaţi, spre exemplu în vestiarele sălilor de sport.

Fenomenul a primit numele de „sindromul de vestiar” şi se pare că acesta are unele repercursiuni şî în viaţa intimă din dormitor.

„Presiunile sociale asupra imaginii propriului corp nu sunt fenomene care acţionează doar asupra femeilor, bărbaţii împărtăşesc aceleaşi preocupări pentru corpul lor, chiar dacă o fac dintr-o dorinţă, nu întotdeauna conştientizată, de a concura cu alţi masculi.” explică doctorul Chan. „Există în mod cert nevoia ca medicii care lucrează în acest domeniu şi odată cu ei şi opinia publică, să înceapă a privi din alt unghi stigmatizata imagine a corpului masculin” a continuat domnia sa.

Cercetătorii spun că pentru rezultate mai apropiate de adevăr ar trebui să fie incluse în studii şi exeprienţele oamenilor supraponderali sau a celor a căror înfăţişare nu este similară cu a fotomodelelor.

Dacă bărbaţii nu par să pună prea mare accent pe ceea ce cred partenerii lor referitor la mărimea penisului, cercetări recente spun că acest lucru este foarte important pentru femeia secolului 21.

Femeilor le-au fost arătate mai multe fotografii reprezentând bărbaţi, cu diferite forme de corp, diferite raporturi umeri-corp, înălţimi variate şi desigur, diferite lungimi ale penisului. Acestea au fost rugate apoi să stabilească rata de atractivitate a fiecărui bărbat din imaginile prezentate.

Conform cercetării publicate în Jurnalul Academiei Naţionale de Ştiinţă din Canada la începutul acestui an, factorul cel mai influent a fost, aşa cum poate v-aţi dat deja seama, mărimea penisului. Cercetătorii de la Universitatea din Ottawa au constatat că în timp ce opiniile femeilor sunt variate când vine vorba de înăţimea bărbaţilor sau aspectul lor atletic, de cele mai multe ori, dimenisunea penisului unui bărbat a fost compensatorie pentru cei mai scunzi şi cu talia mai mare, făcându-i mai atractivi.

Situaţia ideală pe care orice femeia şi-ar dori-o este ca dimenisunea penisului să fie proporţionată cu restul corpului. Dar aşa cum pe el nu-l prea interesează ce crede ea, pentru ea situaţie ideală mai rar, … .

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *