Despre boli și vindecare cu dr. Cristian Răchitan

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

„Modul nostru de gândire ne îndepărtează de planul vieţii, nimic nu este întămplător, aşa apar cauzele bolilor. Noi suntem îmbolnăvitorii noştri şi tot noi putem fi vindecătorii.” Sunt cuvintele doctorului Cristian Răchitan, unul dintre cei mai mari diagnosticieni osteopați ai lumii.

Stabilit de mai bine de 30 de ani la New York, a avut ca pacienți nume celebre ale showbiz-ului mondial, precum Barbara Streisand sau Mel Gibson, sau politicieni renumiți.

“Orice afecţiune are întotdeauna două cauze, niciodată una singură. Întotdeauna, cea de-a două cauză este stresul, iar cauza primară sunt anormalităţi în general la nivelul structurii. Stresul este jumătate din absolut orice boală, poate uneori chiar mai mult. Simplu, am spus mai înainte, încearcă să faci ceea ce trebuie să faci, nu ceea ce vrei să faci. Vezi ceea ce simţi că te împlineşte, ce simţi că-ţi place, ceea ce simţi că este bine pentru tine. Atunci nu te stresezi. În clipa în care intri în conflict cu probleme de personalitate, mândria, gelozia, lăcomia, meschinăria, necinstea, atunci aceste conflicte denaturează calitatea gândirii şi deciziile luate nu sunt cele mai bune. Ele înrăutăţesc calitatea vieţii”, explică doctorul Cristian Răchitan în conferințele susținute în întreaga lume.

Doctorul Răchitan a colindat lumea pentru a-şi îmbogăţi cunoştinţele şi pentru a evolua el însuşi. A fost câţiva ani într-o mănăstire budistă pentru a înțelege viața din Tibet. Povestea că acolo erau unii oameni foarte bătrâni, cu mult peste o sută de ani. Mult timp a încercat să vorbească cu unul dintre aceşti bătrâni înţelepţi, dar acesta nu-l băga în seamă. Când, în sfârşit, a reuşit să schimbe câteva cuvinte cu călugărul, a fost întrebat ce căuta în Tibet, ce căuta în călătoriile lui prin lume, atât de departe de casă. Doctorul i-a răspuns şi bătrânul a clătinat din cap:

– Ai străbătut atâtea mii de kilometri, ţi-ai schimbat radical viaţa, te-ai obosit. Nu este un loc anume care să-ţi ofere lumina pe care o cauţi, ba mai mult, cele mai autentice răspunsuri le găseşti acolo unde te-ai născut. Importanţi sunt oamenii de la care înveţi, nu locul unde te afli. Păstrează întotdeauna contactul cu originea ta, întoarce-te la începuturi pentru a afla răspunsuri!

Budismul, creştinismul, islamismul, iudaismul… nici o religie nu e mai bună decât cealaltă, spunea  convins Dr. Răchitan. Toate au pornit de la un adevăr comun, dar în ani, au fost folosite şi schimbate de oameni în funcţie de interesele lor. (mai mult)

 

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *