De ce nu se aruncă femeile în aventuri de o noapte ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

De ce nu se aruncă femeile în aventuri de o noapte ?Nu vom vorbi despre binecunoscutele regrete sau păreri de rău de după, cu toate că şi ele sunt de luat în seamă după ce aventura s-a consumat. Chiar şi aşa, există un motiv destul de întemeiat pentru a evita astfel de situaţii.

Un studiu recent a constatat că actele sexuale ocazionale aduc mult mai multe satisfacţii bărbaţilor decât femeilor, acestea din urmă fiind de două ori mai susceptibile de a avea orgasm atunci când actul sexual se consumă în cadrul unei relaţii serioase.

Doctorul Kim Wallen, expert sexolog la Universitatea Emory, declară într-un articol din The New York Times: „Noţiunea de eliberare sexuală, unde atât bărbaţii cât şi femeile au avut acces în mod egal la sex ocazional, ar presupune că acesta să însemne plăcere. Dar se pare că terenul de joc nu se află la acelaşi nivel.

Cercetători de la Universitatea din Indiana şi Universitatea Binghamton au intervievat 600 de studenţi cu privire la viaţa lor sexuală. Echipa condusă de dr. Justin Garcia, a concluzionat că subiecţii de sex feminin au de două ori şanse mai mari de a avea orgasm atunci când actul este consumat în cadrul unei relaţii stabile decât în cazul actelor sexuale ocazionale.

Dr. Garcia declară: „Suntem obişnuiţi să credem că trăim într-un timp în care oamenii pot fi liberi din punct de vedere sexual să participe în mod egal la astfel de activităţi. Dar nu se întâmplă deloc aşa.”


Este normal să ai fantezii sexuale cu un necunoscut?


De ce nu se aruncă femeile în aventuri de o noapte ?

O cercetare anterioară făcută de Universitatea din New York, relevase deja faptul că doar 40 la sută dintre femei au orgasm în timpul unui act sexual de cauzalitate, în comparaţie cu 80 la sută dintre bărbaţi. Concluzia a rezultat în urma studierii unui număr de 24.000 de studenţi de la 21 de colegii, pentru o perioadă de 5 ani. S-a constatat deasemnea, că doar 75 la sută dintre femei au în general orgasm în timpul actului sexual.

E adevărat că şi bărbaţii au partea lor de vină. Doctorul Paula Anglie, declară pentru acelaşi ziar newyorkez: „Mulţi bărbaţi recunosc că sunt mai puţin interesaţi să-şi satisfacă partenerele ocazionale, faţă de partenerele cu care se află într-o relaţie.” Domnia sa crede că femeile sunt mai puţin satisfăcute în cazul partidelor ocazionale şi pentru că se simt în imposibilitatea de a-şi exprima pe deplin dorinţele.

O explicaţie simpatică este oferită de Debra Herbenick, om de ştiinţă la Universitatea din Indiana, care spune că pentru o femeie, sexul ocazional poate fi similar cu o cină luată în casa unei familii de prieteni. Aceasta mănâncă ce primeşte şi nu ce vrea şi nu are nici un control asupra cât de „bine” sunt gătite mâncărurile.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *