De ce ne inselam partenerul?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

De ce ne inselam partenerul? Suntem bombardati zilnic cu articole si informatii in care se explica de ce unul dintre parteneri insala, comite adulter sau este predispus la infidelitate. Specialisti din mai toate domeniile cauta sa ne ofere retete sigure de cum sa prevenim astfel de evenimente sau cum sa le depasim, in cazul in care ele s-au produs.

Indiferent de cum il numim, acest fenomen al infidelitatii se afla intr-o opozitie extrema fata de principiile enuntate de cultura populara a oricarui timp sau areal istoric.

Departe de a lansa o critica asupra acestor articole, trebuie sa mentionez faptul ca sunt surprins cum ele trateaza tema infidelitatii precum aceasta ar insemna doar relatia adulterina de natura sexuala. Si totusi, chiar daca in unele cazuri este vorba doar de sex, multe dintre aceste relatii nu sunt de natura exclusiv sexuala. Studii arata ca multi barbati si femei recunosc ca in ciuda activitatii sexuale bune de acasa, si-au inselat partenerul.

Si atunci, daca nu este vorba doar de sex, de ce ajung oamenii la infidelitate?


Ce înseamnă când visezi o scară?


De ce ne inselam partenerul?

Se pare ca lipsa afectiunii si a gesturilor de tandrete ar putea fi unele dintre raspunsuri. Cercetatorii spun ca putem trai mult mai usor fara sex decat fara mangaieri. Tot ei au stabilit ca in cadrul unei intalniri amoroase de o ora dintre un barbat si o femeie, 10 minute sunt alocate sexului iar 50 de minute giugiulelii.

Nevoia de comunicare este un al doilea raspuns dat de specialisti. Este extrem de trist, dar multe cupluri nu reusesc sa comunice, iar daca o fac, de cele mai multe ori se rezuma la a discuta despre copii. Un chestionar adresat unui grup de prostituate releva faptul ca cei mai multi clienti isi doresc o conversatie dupa sex mai mult decat sexul in sine. Unele prostituate au declarat ca a asculta si a vorbi sunt unele dintre calitatile principale care se cer in aceasta meserie.

Sexul este mai mult decat placere, in cazul unor activitatii sexuale de calitate, oamenii experimenteaza senzatii care le satisfac in principal ego-ul de „barbati adevarati” sau „femei adevarate”, mai spun psihologii implicati in diferite studii.

Rutina resimtita, lipsa perspectivei unor bucurii in viitorul apropiat, conduce deasemenea la acceptarea cu usurinta a unei aventuri care poate insemna o oaza intr-un desert al vietii. Evident ca aventura nu rezolva cu nimic situatia reala, dar pentru o ora, la un anumit interval de timp, problemele curente sunt date uitarii.

Specialistii includ in randul motivatiilor care duc la infidelitate si sentimentul de pericol pe care aceasta il induce. Desi majoritatea oamenilor declara ca o escapada le-ar pune in pericol relatia maritala, ei nu se dau in laturi de a comite o infidelitate. Oamenii sunt ingroziti ca vor fi prinsi, se simt teribil de vinovati, uneori chiar nu se bucura pe deplin de aventura lor intrebandu-se daca urmele au fost in totalitate acoperite, dar multi o fac vara ezitare. Si se pare ca nevoia de pericol depaseste cu mult nevoia de sex.

Chiar daca nu este un substitut pentru dragoste, dorinta isi face si ea simtita prezenta. Multi oameni regasesc in relatiile adulterine dorinta si pasiunea dupa care tanjesc, resimtita drept o dovada a atractiei pe care inca o mai pot starni, chiar daca relatiile lor intime domestice se desfasoara in bune conditii.

Este evident ca motivele enumerate de Marty Klein, psiholog, in revista Sexual Intelligence nu sunt deloc singurele, fiecare dintre noi putand identifica cu repeziciune multe altele. Important este ca analiza infidelitatii releva de fapt mult mai importanta natura a relatiei intime dintre un barbat si o femeie, relatie care in ciuda aparentelor legate strict de sexualitate, contine in esenta mult mai mult. Cu siguranta nu am fost creati a fi pereche doar pentru a ne putea inmulti sau pentru a smulge cateva clipe de placere in timpul vietii. Si totusi, in jurul acestei legaturi de cuplu planeaza misterul intregii noastre existente.

De ce ne inselam partenerul?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *