VIDEO: Cunoşti problemele copiiilor tăi ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Cunoşti problemele copiiilor tăi ? O treime dintre fete îşi fac griji cu privire la imaginea corpului lor începând cu vârsta de 10 ani, spun cercetătorii psihologi cu îngrijorare. Dimensiunile corporale sunt citate ca primă problemă de jumătate dintr adolescente la vârsta de 14 ani. Studiul făcut pe un eşantion de 150.000 de copii arată că obsesia fetelor pentru aspectul lor fizic se declanşează mult mai devreme decât se credea anterior.

La băieţii de 10 ani, fenomenul se manifestă la doar un sfert dintre ei. Copii recurg la omiterea unor mese principale, fumat sau folosirea unor medicamente pentru suprimarea apetitului.

Multe voci acuză această anxietate ca fiind alimentată de modelele prezentate de industria modei şi a publicităţii.

Cercetarea face parte dintr-un studiu mai amplu, care a vizat grupa de vârstă 10 – 15 ani. Constatările au fost uimitoare. Un număr şocant de tineri consumă alcool şi droguri.

Unul din trei copii de 14 ani şi unul din zece de 12 ani, se îmbată regulat. Şase la sută au consumat canabis în ultima lună şi 3 la sută droguri puternice, cum ar fi cocaină. Aproape jumătate dintre copii sunt îngrijoraţi de viitorul lor, iar opt la sută sunt nemulţumiţi de viaţa lor, în acelaşi timp 39 declară că au fost hărţuiţi la şcoală din care un sfert apreciind drept semnificativă această agresiune. Tot mai puţini spun că au adulţi cărora se pot adresa când au câte o problemă, ridicând problema imposibilităţii stabilirii unui dialog între generaţii.

În privinţa aspectului fizic, la vârsta de 10 ani, 34 la sută dintre fete declară că-şi fac probleme faţă de 22 la sută dintre băieţi. Pentru grupa de vârstă 12 ani, procentele sunt 42 la sută fete şi 25 la sută băieţi, iar pentru 14 ani, 48 la sutăşi respectiv 25 la sută.

În general, temerile şi problemele relevate sunt considerate puţin potrivite pentru vârsta lor, declară autorii studiului. Din fericire pentru noi, datele sunt valabile pentru adolescenţii din Marea Britanie, asta nu înseamnă însă că problemele nu se regăsesc şi în bagajul copiiilor din Romania.

VIDEO: Cunoşti problemele copiiilor tăi ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *