Cum se poate salva căsnicia ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail
Metode bizare de salvare a căsniciei și împiedicarea adulterului
Dacă vă întrebați cum de dura o viață căsnicia în alte vremuri, urmăriți în continuare câteva metode folosite de strămoșii noștri.

Să faci sex în fața unui preot

În secolul al XVI-lea, în mai toate țările, divorțul era considerat o ofensă la adresa Divinității, fapt care împiedica orice femeie să-ți părăsească soțul. Excepție făcea Franța, unde femeia avea dreptul să divorțeze, dacă dovedea impotența bărbatului.

Soțul, dacă dorea să-și salveze căsnicia, trebuia să facă proba potenței în fața unei curți de jurați din care nu lipsea niciodată, preotul și chirurgul localității.

Evident că cei mai mulți pârâți ratau împreunarea din cauza audienței.

 

Camera Divorțului

Din 1572 până în 1867, cuplurile care își exprimau dorința de a divorța erau obligate să se izoleze timp de două săptămâni într-o cameră a bisericii din Biertan, unde trebuiau să trăiască împreună, împărțind un singur pat, un scaun, o farfurie  și chiar o singură furculiță.

Dacă după cele două săptămâni, cei doi își manifestau în continuare intenția de a se separa, biserica le oferea acceptul.

Camera divorțului cum mai era denumită, și-a făcut pe deplin datoria. În cele 3 secole de folosință, un singur cuplu a divorțat.

 

Pedeapsa cu moarte

Mai toate culturile lumii au pedepsit adulterul prin moarte. În Franța, bărbații au avut dreptul să-ți ucidă soțiile, cel puțin teoretic, până în 1975. Codul Napoleonic, folosit până atunci, dădea dreptul bărbaților să-și ucidă atât soția cât și partenerul acesteia, dacă erau prinși în timpul actului adulterin.

Acest lucru se mai întâmplă încă în unele zone din India, unde soțiile adulterine sunt arse. Sentința poate fi comutată dacă familia femeii plătește în plus pentru zestrea acesteia.

 

Recompensă pentru lipsa de sex

Neîndeplinirea datoriilor conjugale te poate costa. O femeie din Nisa, Franța, privată de jocurile amoroase de cuplu, și-a dat în judecată soțul. Și a câștigat procesul. Pentru cei 21 de ani de privațiuni pe care i-a demonstrat, femeia a primit o despăgubire de 15.000 de euro. Cazul a făcut senzație în 2011, când a fost judecat.

 

Vindecă-ți căsnicia

Într-o țară în care mai mult de 60 la sută dintre bărbații căsătoriți declară că și-au înșelat partenerele, adulterul devine întradevăr o problemă. Chinezii, pentru că despre ei este vorba, au găsit o soluție inedită pentru asta, spitalele unde se vindecă căsnicia.

Atât soțul și soția, cât și amanta sunt internați într-un astfel de spital, fiind învățați să se înțeleagă cât mai bine împreună.

Soția primește suplimentar lecții de cum să se machieze și să devină mai senzuală, dar în același timp, să și gătească mai bine.

 

Căsnicia pe perioadă determinată

În 2007, un candidat german a promis în campania electorală adoptarea unei forme de căsătorie pe termen limitat de șapte ani. În 2011, un grup de politicieni mexicani au încercat și ei să introducă prin lege o perioadă de probă, de doi ani, la începutul unei căsnicii. După cei doi ani petrecuți ca soț și soție, urma o pauză de gândire, în urma căreia cei doi puteau lua o decizie finală.

Tentativele legislative au fost însă respinse de ambele parlamente.

 

Vinde-ți soția

În timpul secolelor XVIII și XIX, în Anglia, exista obiceiul printre cuplurile nevoiașe ca soțul să-și vândă la licitație soția. O așeza pe un scăunel în piața orașului și pornea licitația. Este consemnat un caz, în care bărbatul a obținut în schimbul femeii 20 de șilingi și un câine.

 

Lupta pe viață și moarte

În Germania medievală, un cuplu care dorea să se despartă, a fost închis într-o arenă și lăsat să se lupte pe viață și pe moarte. Bărbatul a fost înarmat cu o bâtă și femeia cu un sac cu pietre. Pentru ca lupta să fie echilibrată, barbatul a avut o mână legată la spate și obligat să lupte dintr-o groapă.

 

Scârba de divorț

Biblia menționează și ea o modalitate de rezolvare a problemelor conjugale. Dacă bărbatul suspectează că este înșelat de soție dar nu poate dovedi acest lucru, femeia trebuie dusă la un preot și obligată să bea un amestec de apă și făină de orz. Femeia era considerată vinovată dacă ”burta se umflă și coapsa de îndepărtează” așa cum spune paragraful 15, capitolul 5 din cea de a 4 –a Carte a lui Moise.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *