Cum ne prezentam imaginea pe internet?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Cum ne prezentam imaginea pe internet? Cu siguranță vom avea mai multe răspunsuri și mult mai multe păreri. Cu totii stim cat de greu luam decizia de a alege un avatar pentru diferitele conturi pe care le-am deschis in mediul virtual. Iata ca aceste mici imagini pot dezvalui foarte multe informatii despre posesorul lor, spun oamenii de stiinta in urma unui studiu recent.

Problema a fost studiata de cercetatorii Universitatii din York, folosind un grup de studenti carora le-au cerut sa completeze un chestionar pentru evaluarea a cinci trasaturi de personalitate. Acestia au fost rugati sa creeze avatare pentru ei insisi, avatare care au fost prezentate ulterior unui alt grup de studenti, interogati in legatura cu gradul de acceptare drept prieteni virtuali ai primilor.

Cum ne prezentam imaginea pe internet?


Noua procedură de ștergere a fricii


Cum ne prezentam imaginea pe internet?

Cercetatorii au descoperit ca avatarurile au oferit o serie de informatii despre realizatorii lor, privind gradul de extrovertitate, agreabilitate si nevrozitate al acestora, in schimb, nu s-au consemnat informatii privind deschiderea si constiinciozitatea autorilor.

Studentii evaluatori au spus ca si-ar dori sa fie prieteni cu persoanele a caror avataruri reprezentand persoane cu ochii deschisi, zambitoare, cu parul saten si imbracate cu pulovere. Avatarurile cu parul scurt, expresii neutre, par negru, palarii si ochelari de soare au fost mai putin acceptate.

Nu este singurul studiu de acest gen. In 2010, un studiu canadian a constatat ca oamenii au o dorinta naturala de a-si posta avataruri care sa le reflecte personalitatea. Nici cei care incearca sa se ascunda in spatele unui astfel de avatar se pare ca nu reusesc, in cele din urma, ele le reflecta personalitatea. 

Probabil că nu vom respecta îndrumările specialiștilor, în fond, este bine să prezentăm așa cum ne simțim noi mai bine. Bine este și pentru ceilalți, nu vor avea surpize.

Cum ne prezentam imaginea pe internet?

 

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *