Cum mint femeile pe retelele sociale ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Femeile se află în mod constant pe site-urile de reţele sociale precum Facebook sau Twitter pentru a-şi face viaţa mai palpitantă, asta este concluzia unui studiu recent.

Cercetătorii au descoperit că cel puţin una din patru femei exagerează sau chiar denaturează activităţile şi evenimentele din viaţa ei. Asta se întâmplă cel puţin o dată pe lună.

Sondajul a fost făcut pe un eşantion de 2.000 de femei şi s-a constatat că acestea pretindeau că sunt în oraş în timp ce erau de fapt acasă, prinse în activităţi casnice, sau îşi îmbogăţeau prezentările unor vacanţe exotice sau îndatoririle de la locul de muncă.

Cele mai frecvente motive pentru care femeile toarnă gogoşi pe internet s-a constatat a fi gradul mare de plictiseală, dorinţa de a stârni gelozie în cititori/cititoare, sau pur şi sinplu pentru a-şi impresiona cunoscuţii.

Psihologii sunt de părere că în mod paradoxal, în ciuda conectării la reţelele sociale, ele trăiesc un sentiment accentuat de izolare. Aceiaşi specialişti sunt de părere că „chiar dacăincercăm din răsputeri să facem vieţile noastre să pară perfecte, cu atât mai puţin ne vom simţi mai bine”.

Potrivit sondajului One-Poll, o treime dintre femeile intervievate, au recunoscut „infidelităţi” pe site-urile de socializare.

Una din patru exagerează cu privire la momentele cheie ale vieţii personale cu o fercvenţă între 1 şi 3 ori pe lună, în timp ce 10 la sută spun că au minţit măcar o dată pe săptămână. Aproape 30 la sută dintre femei mint în legătură cu activităţile lor casnice din acel moment, aproape un sfert exagereaza în legătură cu consumul de alcool iar una din cinci nu sunt credibile in legătură cu joburile lor sau locurile de petrecere avacanţei. Şi colac peste pupăză, una din cinci minte în privinţa faptului că este ori nu căsatorită.

„Muncim din greu să ne prezentăm on-line, pretinzând că suntem fericţi tot timpul, lucru care ne epuizează şi în final ne face nefericiţi” este de părere Dr. Michael Sinclair, psiholog consultant din Marea Britanie.

Sondajul a fost comandat de o revistă britanică. Nu se suflă o vorbă despre comportamentul bărbaţilor pe site-urile de socializare. Probabil că statisticile nu suportă cifre care tind spre absolut. Am fi găsit probabil 95 la sută declaraţi milionari, posesori de yaht, maşini sport, vacanţe în Maldive, purtători ai mărimilor XXXL la lenjeria intimă şi poate cel mai important, un statut de 100 la sută celibatari romantici. Sau poate greşesc, dar dacă vreţi vă arăt contul meu pe facebook.

Cum mint femeile pe retelele sociale ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *