Cu chitara în mână sunteţi mai sexy

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Cu chitara în mână sunteţi mai sexy

Cu o chitară în mână, bărbaţii îşi sporesc cu o teime şansele de a obţine o întâlnire cu o femeie, spun specialiştii de la Universitatea Bretagne-Sud. Studiul arată că femeile au fost în proporţie de 31 la sută disponibile de a da numărul lor personal de telefon bărbaţilor care transportau o chitară, faţă de situaţiile când aceştia erau cu mâinile goale.

Studiul a fost condus de profesorul Nicolas Gueguen, un cercetător în ştiinţe comportamentale de la Universitatea Bretagne. Acesta a angajat un bărbat de 20 de ani care trebuia să abordeze un număr de 300 de femei, încercând să obţină de la acestea numărul de telefon în vederea unei întâlniri ulterioare. Locul desfăşurării testului a fost ales într-un cetru comercial din Bretagnia.

Pentru primele 100 de femei, bărbatul a ţinut în mănă o geantă sport. Pe următoarele 100 le-a abordat purtând după el o chitară iar pentru ultimele 100 a avut mâinile goale.

Cu chitara în mână, a obţinut numerele de telefon a 31 la sută dintre femei. Când a avut mâinile libere nu a obţinut decât 14 numere de telefon, iar situaţia a fost dezastruoasă când a cărat după el geanta sport. Doar 9 femei au cedat farmecului său.

Studiul ar putea fi considerat neconcludent dacă el nu ar fi fost precedat de un alt test făcut de cercetători din Israel. Aceştia au abordat problema cu ajutorul Facebook-ului. Au selectat un eşantion de 100 de femei singure pe care le-au împărţit în două grupe.

Femeilor din prima grupă le-au fost solicitate cereri de prietenie din partea unui bărbat care afişa o fotografie în care ţinea în mână o chitară. Acelaşi bărbat, de această dată cu mâinile goale, a solicitat prietenia femeilor din cel de-al doilea grup. În primul caz, 28 de femei au dat accept „trubadurului” faţă de numai cinci care au răspuns mesajului bărbatului cu mâinile goale.

Cercetătorii francezi atribuie acest fenomen pe seama faptului că un instrument muzical arată despre posesor că este inteligent, capabil sau disponibil pentru lucruri noi şi are hobby-uri independente. Deasemenea, nu poate fi omisă imaginea pe care mass-media a generat-o vis-a-vis de muzicieni, persoane deţinătoare a unui statut social şi financiar superior.

Echipa de oameni de ştiinţă francezi a vrut să afle dacă fenomenul se manifestă şi în cazul femeilor care poartă în mână o chitară. Rezultatele au arătat că bărbaţii nu acordă importanţă acestui lucru.

Deci, chitara foloseşte doar bărbaţilor în jocul seducţiei, femeilor revenindu-le alte mijloace. Într-un fel este bine, ce ne-am fi făcut dacă pe lângă operaţiile estetice de remodelare corporală am fi întâlnit drept modă la femei şi implantul de chitară.

Cu chitara în mână sunteţi mai sexy

 

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *