Cu ce ureche asculaţi telefonul mobil?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Cu ce ureche asculaţi telefonul mobil ? Deşi credeţi că-i firesc să ţineţi telefonul la ureche cu mâna dominantă, cercetătorii au descoperit că lucrurile nu stau aşa de simplu. Oamenii de ştiinţă relevă o corelaţie puternică între partea dominantă a creierului şi urechea folosită pentru a asculta o convorbire telefonică.

Mai mult de 70 la sută dintre participanţii la test au dus telefonul la urechea aflată pe partea mâinii dominante. Mai mult de 95 la sută din populaţia lumii au partea stângă a creierului ca  dominantă. Centrul vorbirii şi al limbii acestora se află tot pe partea stângă şi au cele mai multe şanse de a folosi mâna dreaptă pentru scris şi alte sarcini uzuale.

Oamenii a căror parte dreaptă a creierului este dominantă, au şanse mult mai mari să ducă telefonul la urechea stângă.

Studiile nu sunt gratuite aşa cum par. Cercetătorii caută să tragă o concluzie pentru responsabilitatea atribuită telefonului mobil în declanşarea cazurilor de cancer al creierului. Ei spun că dacă acest fapt este adevărat şi incidenţa cancerului de creier ar trebui să fie mai mare pe partea dreaptă. Cercetările continuă.

Studiul a mai avut în vedere cartografierea centrului limbii şi limbajului la nivel cerebral şi găsirea unei opţiuni mai puţin invazive, cu costuri mai mici, a testului Wada. Acest test presupune acum injectarea unui anestezic în artera carotidă pentru a se putea obţine o hartă a creierului.

Cu ce ureche asculaţi telefonul mobil?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *