Cu ce se ocupă Mintea Subconștientă ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Cu ce se ocupă Mintea Subconștientă ? sau Funcțiile Subconștientului nostru
Mintea ta subconștientă este mult mai puternică decât mintea ta conștientă.
Fără să-i simțim prezența, subconștientul îndeplinește o mulțime de roluri pentru buna funcționare a corpului nostru.

Mintea Subconștientă are grijă de corpul nostru
Subconștientul nostru reglează funcțiile involuntare ale corpului, controlând respirația, circulația sângelui, digestia și alte procese fiziologice. Când suntem bolnavi sau suferim leziuni, tot el intervine în vindecare controlând procesele specifice acesteia. Spre exemplu, în cazul unei tăieturi, coordonează reducerea fluxului de sânge în zonă, declanșează coagularea și pregătește apărarea organismului prin îndesirea celulelor albe în jurul rănii. Și nu în ultimul rând, subconștientul este cel care ne protejează de amintirile traumatice, atunci când este cazul.

Subconștientul este centrul nostru emoțional
Cele mai multe evenimente și experiențe de viață sunt însoțite de reacții emoționale sau provoacă astfel de răspunsuri. Mintea subconștientă înregistrează și memorează aceste răspunsuri emoționale, apoi le codifică în memoria celulară. Astfel, ori de câte ori apare un eveniment sau experiență similară, emoțiile experimentate anterior sunt exprimate din nou prin celulele corpului nostru. Același lucru este valabil și pentru gândurile și credințele pe care le-am creat în legătură cu evenimentele respective. Mintea noastră subconștientă învață și memorează reacțiile noastre la evenimentele din viață și ni le aduce aminte spontan si automat când apar evenimente similare.
Și foarte important este faptul că mintea subconștientă este aproape întotdeauna mai influentă decât mintea conștientă, atunci când între cele două apare un conflict.

Subconștientul este rezervorul de intuiție și imaginație
Imaginația este sămânța geniului. Iar tot ceea ce vă puteți imagina este preluat de subconștient ca fiind real. Imaginația poate fi folosită pentru a crea lucruri extraordinare, dar poate genera și rezultate negative dacă este condusă de frică. Efortul de a crea imagini negative este la fel de mare ca si cel de a crea imagini pozitive. Subconștientul va urma orice sugestie pe care i-o oferim.
Tot subconștientul ne aduce în mintea conștientă acele ”momente” intuitive care apar în mintea noastră aparent de necăieri. Și chiar dacă nu se știe încă de unde provin, certitudinea existenței lor este dovedită permanent pe cale experimentală.

Subconștientul este Poarta către Sinele Superior
Mintea subconștientă se prezintă drept o poartă către o înțelepciune mai înaltă. Cele mai multe tradiții religioase și spirituale vorbesc despre această înțelepciune ca fiind accesibilă prin rugăciune. Fie că este numit Duh Sfânt, Sinele Superior sau mai simplu Suflet, acesta este o formă intermediară între ființa umană și Divinitate.
Tot tradițiile religioase ne spun că pentru a comunica cu această Înțelepciune oricum am numi-o, trebuie să intri într-o stare de liniștire a minții, aceeași stare de liniște necesară comunicării cu mintea ta subconștientă. În consecință, eliminarea barierelor minții conștiente nu este numai condiția prealabilă pentru hipnoză ci și accesul la înțelepciunea aflată în interiorul nostru.

Subconștientul este biblioteca noastră personală
Mintea noastră subconștientă înregistrează tot ceea ce experimentăm vreodată prin cele cinci simțuri ale noastre. Înregistrează toate evenimentele petrecute, precum și toate gândurile, credințele și sentimentele noastre legate de aceste evenimente. Subconștientul organizează sistemele noastre de credințe și le asigură disponibilitatea în momentele ulterioare ale vieții.
Mintea subconștientă știe totul despre noi și ne poate oferi informația necesară ori de câte ori avem nevoie de aceasta.

Subconștientul este un depozit al automatismelor
Mintea subconștientă coordonează în locul minții conștiente tot ceea ce este obișnuință. Astfel ajungem să nu ne gândim la poziția corpului atunci când mergem pe stradă, când alergăm ori stăm în fotoliu la televizor. Totul pare automat, dar pentru asta am pregătit anterior mintea subconștientă destul de minuțios. Mintea subconștientă ne duce pe ruta spre serviciu sau spre casă, face mare parte din șofatul automobilului, ne îndrumă corpul pentru a efectua comportamentele obișnuite.
În plus, învață și efectuează răspunsuri emoționale pentru noi în interacțiunile noastre zilnice cu oamenii. Reacțiile noastre față de oamenii cu care interacționăm, favorabile sau nefavorabile sunt de cele mai multe ori un răspuns automat. Amintiți-vă cum întălnirea unui prieten vă stârnește automat o reacție emoțională bună în timp ce întâlnirea unei persoane care nu vă place, generează involuntar un răspuns emoțional neplăcut.
Pentru că mintea noastră subconștientă învață și gestionează modelele de comportament fizic, emoțional și mental, ea poate fi aliatul perfect pentru a genera schimbări în viața noastră. Unul dintre instrumente, poate cel mai rapid și eficient este hipnoza, o metodă de accesare și modelare a minții subconștiente.

Dacă vrem să facem schimbări în viața noastră, trebuie să direcționăm conștient mintea subconștientă pentru a produce aceste schimbări. Dacă este relativ simplu să decidem o schimbare la nivel conștient, să convingem mintea noastră subconștientă de a se alătura schimbării propuse, este nevoie de anumite abilități și cunoștiințe.

Important este că-i posibil!

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *