Controlul minţii unui om dovedită experimental

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au construit un sistem de controlul al minţii umane de către un alt om. Cercetări anterioare au permis comunicarea de la creier la creier între şobolani, dar se crede că de data asta este primul experiment făcut pe subiecţi umani.

Experimentul a fost realizat de Rajesh Rao şi Andrea Stocco şi a fost înregistrat în întregime pe video. Rao a fost echipat cu o casca special prevăzută cu electrozi, cuplată la un aparat capabil să citească activitatea electrică a creierului.  În acelaşi timp, Stocco, aflat în partea cealaltă a campusului, a fost conectat la un dispozitiv plasat pe regiunea creierului responsabilă cu mişcările mâinii.

Rao a fost pus să urmărească un joc video simplu, mâna sa mimând doar apăsarea butonului mous-ului atunci când era necesar acest lucru. Fără posibilitatea fizică de a vedea sau auzi jocul, Stocco a simţit fiecare mişcare a mâinii lui Rao ca pe un tic nervos care îi mişca propria mână.

Cei doi protagonişti spun că acest experiment este practic un flux unidirecţional de informaţii dintr-un creier în altul, dar pasul următor va fi făcut printr-o adevărată conversaţie bidirecţională între două creiere.

Mai jos găsiţi un film al acestui experiment. Tot înainte!

Controlul minţii unui om dovedită experimental

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *