Contracepţia modifica alegerea partenerului

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Contrar credinţelor populare, caracteristicile masculine pronunţate, cum ar fi maxilarul puternic sau pilozitatea pectorală, nu mai sunt o sursă de atracţie sigură pentru sexul opus, spune o cercetare recentă. Există o explicatie pentru acest fapt, spun cercetătorii. Pastilele contraceptive, se pare că sunt cele vinovate. Femeile care apelează la ele, preferă bărbaţii cu un aspect mai feminin.

Studiul a constatat că o femeie îşi modifică preferinţele în funcţie de zilele când foloseşte sau nu pastila contraceptivă. Cercetarea a avut drept scop, descoperirea implicaţiilor pe care le are această metodă contraceptivă în viaţa de cuplu şi în formarea relaţiilor. Milioane de femei folosesc aceste metode hormonale pentru a se păzi de o sarcină nedorită şi nu este primul studiu care indică unele modificări în alegerea partenerului.

Studiul a fost publicat săptămâna trecută în raportul revistei Psychoneuroendocrinology, şi indica preferinţele femeilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, consumatoare de medicamente contraceptive,  în alegerea partenerului.

Claus Wedeking, ecologist şi biolog evoluţionist la Universitatea din Lsusanne, Elveţia îşi exprimă unele rezerve în veridicitatea studiului, datorită faptului că subiecţii chestionaţi ştiau scopul sondajului.

Nenumărate studii au fost făcute până acum pe acest subiect. O teorie spune că preferinţele femeilor sunt oscilante în funcţie de faza ciclului menstrual, de scopul urmărit, sau de influenţe ale bagajului de experienţe personale deţinut.

Contracepţia modifica alegerea partenerului

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *