Cheia unei cariere este vocea baritonală

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Cheia unei cariere este vocea baritonală Asemeni multor lucruri pe care le consideram fireşti, aflăm acum de la oamenii de ştiintă că o carieră de succes nu depinde în exclusivitate de abilităţile profesionale, sociale sau de noroc. Ei susţin că ingredientul esenţial al unei persoane pentru a deveni un şef de succes este să posede o voce profundă.

Autorii studiului fac parte dintr-un colectiv de cercetare de la Universitatea Duke din Carolina de Nord care au descoperit că bărbaţii cu voci mai groase ajung să aibă salarii mai mari, locuri de muncă la companii mai bune, şi sunt mai rar concediaţi.

Grupul de subiecţi studiaţi a fost compus din 792 de directori executivi de sex masculin, descoperindu-se o corelaţie clară între salarii şi tonul vocii. Toţi indivizii studiaţi dovediseră în activitatea lor o conduită morală înaltă. Câştigătorii au avut în medie 56 de ani, cu o frecvenţă de 125,5 HZ a vocii şi câştigă 3,7 milioane de dolari pe an conducând companii care tranzacţionează aproximativ 2,4 miliarde de dolari.

Timbrul vocilor este asociat comportamentului dominant, vocile joase fiind legate de nivelul ridicat de testosteron.

Studii anterioare au stabilit şi alte avantaje ale unei voci mai joase. Astfel, cercetătorii de la Universitatea Duke au confirmat faptul că alegătorii preferă candidaţii cu voci mai profunde. La începutul anului, un studiu de la University College din Londra a descoperit că bărbaţii cu voci joase sunt consideraţi mai atractivi de către femei. Doamnele însă au mai multă trecere dacă au voci mai înalte. Bărbaţii asociază subconştient vocea subţire a femeilor cu prietenia şi supunerea.

Cercetările au demonstrat însă că vocea este o amprentă personală care nu depinde de forma şi dimensiunile corzilor vocale sau mărimea corpului.

Autorii studiului ţin să ne avertizeze că posedând o voce profundă, masculină, nu înseamnă că vom avea acces la o carieră strălucitoare în lipsa unei pregătiri profesionale pe măsură.

Cheia unei cariere este vocea baritonală

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *