Cercetatorii confirma – Telepatia exista

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Oamenii de ştiinţă au demonstrat o formă brută de telepatie la animale. Utilizând microcipuri implantate în creierele lor, şobolanii au fost capabili să colaboreze şi să rezolve puzzle-uri simple, chiar dacă în timpul experimentului erau despăţiţi de mii de kilometri.

Cercetătorii susţin că acesta este primul exemplu de comunicare de la creier la creier care demonstrează posibilitatea animalelor şi a oamenilor de a-şi citi gândurile reciproc.

Echipa de studiu de la Universitatea Duke din Carolina de Nord declară:” Concluzia pe care o putem trage de aici este existenţa unui canal direct care permite schimbul de informaţii între două creiere de animale, fără a utiliza formele uzuale de comunicare.”

Cercetătorul Miquel Nicolelis, un pionier în domeniu, a declarat că studiul a fost primul pas spre conectarea mai multor minţi pentru a forma un „calculator organic” sau „creierul-net”, care ar permite schimbul de informaţii între grupuri de animale. Omul de ştiinţă precizează că nu se pot face prognosticuri privind comportamentul ulterior al animalelor. Teoretic, o combinaţie de creiere ar putea oferi soluţii pe care creierele individuale nu le pot realiza.

Telepatia este un fenomen mult discutat în ultimul timp. Termenul vine din limba greacă, tele însemnând distanţă şi pathe se traduce prin sentiment, şi se referă la abilitatea de a comunica informaţie de la o minte la alta. Este considerată o formă de percepţie extra-senzorială sau cogniţie anormală.

Nume celebre ale psihiatriei şi psihologiei au abordat problema telepatiei. Freud o considera o facultate primitivă, pierdută de om în cursul evolutiei sale. Conform afirmaţiilor lui, indivizii legaţi telepatic trebuie să aibă o legătură emoţională foarte puternică, iar evenimentul transmis pe această cale trebuie încărcat cu sentimente negative.

Carl Gustav Jung acordă o mai mare importanţă telepatiei. El o consideră posibilă în cazul unei sincronizări şi a experimentat cum acest fenomen ne influenţează visele.

Un cunoscut cibernetician de origine americană, Wiener, emitea o ipoteză în care undele cu frecvenţă de 10 Hz, adică cele corespunzătoare ritmului alfa, constituie suportul material al telepatiei.

Specialiştii psihofiziologi nu sunt însă de această părere. Ei susţin că telepatia este o funcţie a inconştientului care se manifestă îndeosebi în marile trăiri emoţionale. Drept dovadă se aduc rezultatele unor experimente făcute pe animale. În timp ce li se înregistrează electroencefalograma, la mare distanţă li se sacrifică puii. În acel moment, se înregistrează pe EEG un impuls nervos.

Vom încheia această mică descriere a telepatiei cu ajutorul cuvintelor lui Camille Flammarion, celebru scriitor, astronom, adept al spiritismului: ” Acțiunea unei minți asupra alteia, de la distanță, transmiterea de gânduri, de sugestii mentale și de comunicare la distanță nu sunt mai extraordinare decât acțiunea magnetului asupra fierului, decât influența Lunii asupra mării, decât transportarea vocii umane cu ajutorul electricității sau decât minunile științei contemporane. Doar comunicările psihice sunt superioare și acestea ne pot ajuta să dăm de urma cunoațterii naturii umane. Telepatia poate și trebuie să fie considerată de către știință o realitate incontestabilă. Mintea poate acționa împotriva altei minți fără intervenția simțurilor. Forțele psihice există cu adevarat, deși natura lor nu ne este cunoscută. Noi spunem că telepatia aparține ordinului psihic și nu celui fizic, psihologic, chimic sau mecanic, deoarece ea nu produce, transmite idei și gânduri, iar aceasta se manifestă fără cooperarea simțurilor noastre”.

Cercetatorii confirma – Telepatia exista

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *