Ce ne pot spune visele despre un necunoscut?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Ce ne pot spune visele despre un necunoscut? Suntem cu toţii uimiţi de „puterile” manifestate de unii oameni cu capacităţi de medium, sau de unele fenomene descrise în povestirile paranormale, dar se pare că toţi suntem capabili într-o mai mică sau mai mare măsură să le reproducem. Un lucru pe care cu siguranţă l-am experimentat cu toţii este visul încărcat cu anumite elemente premonitorii.

Tot despre acestea vorbeşte şi distinsul profesor Carlyle Smith, experimentat om de ştiintă în cadrul Departamentului de Psihologie de la Universitatea din Trent, Canada, atunci când spune că adulţii sănătoşi pot dezvălui detalii personale ale unor oameni necunoscuţi, apăruţi în timpul unor stări de vis direcţionat.

Mai exact, profesorul Smith a conceput un test efectuat în două etape. Prima s-a axat pe stabilirea unor proceduri şi tehnici de codificare a viselor, iar a doua etapă a fost constituită din experimentul propriuzis. Un grup de 66 subiecţi au fost rugaţi să privească insistent fotografia unui individ, şi apoi în timpul somnului au încercat să determine problemele cu care persoana respectivă se confruntă.

În acelaşi timp, un alt grup, compus din 65 de persoane, au urmat acelaşi procedeu, numai că fotografia reprezenta un personaj fictiv.

Personajul din fotografia reală era o cunoştiinţă a profesorului Smith, o femeie de vârstă mijlocie, suferind de scleroză multiplă. Aceasta era principalul însoţitor al mamei sale, aflată într-o fază avansată de cancer pulmonar, îşi pierduse soţul într-un accident de muncă care-i amputase şi un braţ. Femeia fusese şi ea cu ani în urmă victima unui grav accident de circulaţie.

Ce ne pot spune visele despre un necunoscut?


Relațiile dezvăluite în somn


Ce ne pot spune visele despre un necunoscut?

Rezultatele au fost uimitoare, consemnând capacitatea multor subiecţi de le fi relevate în vis aceste probleme ale femeii.
Profesorul Smith a demonstrat astfel posibilitatea existenţei unui gen de vis telepatic dar şi a faptului că visele sunt dispozitive de detectare a unor semnale mult mai subtile decât cele pe care le recepţionăm în fazele conştiente ale zilei.

Semnalele cerebrale emise de către doi indivizi izolaţi au fost până acum identificate cu ajutorul tehnicilor de imagistică magnetică funcţională, cazurile de telepatie în vis fiind consemnate frecvent la gemeni.
Noi teste se află în pregătire. Probabil că într-un timp nu foarte lung vom începe să înţelegem puterea de necontestat a viselor.

Ce ne pot spune visele despre un necunoscut?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *