Care este cea mai bună zi pentru o cerere în căsătorie ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Cei mai mulţi oameni au votat drept cea mai minunată zi a anului, Ajunul Crăciunului şi tot această zi a fost desemnată drept cea mai indicată pentru o cerere în căsătorie. Ajunul Crăciunului a primit votul a 32 la sută dintre subiecţii unui studiu recent.

În mod surprinzător, Halloween-ul a ieşit pe locul al cincilea, cu şase la sută, imediat după ziua de Anul Nou care a colectat 9 la sută din voturi. În general, sărbătorile Crăciunului au fost considerate cele mai populare momente ale anului, primind 49 la sută din voturile celor chestionati.

Referitor la ” cerere în căsătorie „, studiul a mai constatat că aproape 17 la sută dintre bărbaţii care au făcut deja această propunere, nu erau la prima încercare, ci o repetaseră de cel puţin cinci ori înainte.

Privit din partea cealaltă a baricadei, acest moment important al unei relaţii este dorit de femei a fi făcut cât mai clar şi simplu, 51 la sută dintre ele declarând că trebuie trecut direct la subiect şi spus „vrei să te căsătoreşti cu mine?”. O parte însemnată, 15 la sută dintre femei se gândesc că bărbaţii ar putea apela cel mai bine la progresele tehnologice pentru ducerea la bun sfârşit a acestei acţiuni, aproape o treime din ele menţionând e-mailul drept exemplu.

Mesajele text au fost şi ele incluse pe un loc fruntaş, adunând 27 la sută din voturi, în timp ce propunerile prin intermediul telefonului mobil au strâns numai 19 la sută.

Se pare că tradiţionalismul încă îşi spune cuvântul, majoritatea fiind de părere că bărbatul trebuie să facă propunerea, mergând până acolo încât 65 la sută dintre bărbaţi spun că ar refuza orice femeie care le-ar cere să se căsătorească cu ei.

Un alt studiu a constatat că zilele Crăciunului sunt cele mai potrivite pentru începerea unei relaţii. Bărbaţii, în procent de 57 la sută, spun că a petrece împreună Crăciunul este benefic pentru închegarea unei relaţii de lungă durată, pe când femeile, 51 la sută din ele, declară că e mai bine să existe planuri diferite pentru aceste sărbători dacă cuplul nu este format de cel puţin un an.

Femeile sunt ceva mai circumspecte, dar în cazul celor care acceptă propunerea prin e-mail, se poate vorbi şi de un inel virtual?

 

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *