Cand suntem considerati cei mai sexy ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Oamenii sunt mai atractivi între 30 şi 34 de ani, spun cercetătorii. Dacă femeile ating acest prag la 30 de ani, bărbaţii sunt consideraţi a-şi atinge gloria din punct de vedere a „frumuseţii” la 34 de ani.

Un studiu făcut pe 2.000 de indivizi din Statele Unite au arătat că femeile ating maximul de frumusteţe la 30 de ani, arată primele semne de imbătrânire la 41, la 53 de ani nu mai sunt considerate deloc sexy, urmând ca să fie catalogate drept bătrâne la 55 de ani.

Pentru bărbati situaţia stă ceva mai bine. Ating apogeul la 34 de ani, semnele de îmbătrânire apar la 43, la 58 de ani nu mai arată deloc bine şi sunt considerati bătrâni după 59 de ani.

Există o discrepanţă între rezultate în funcţie de repondenţi, bineînţeles. Nici nu se putea altfel când este vorba despre un subiect aşa delicat cum este frumuseţea. Potrivit sondajului realizat de revista Alure, bărbaţii consideră că femeile sunt mai frumoase la vârsta de 29 de ani, iar ele ne consideră cel mai atractivi la vârsta de 31 de ani.

Box office-ul actorilor de cinema vine să confirme acest studiu. Comparând rezultatele studiului cu cele făcute în deceniile trecute se constată o creştere a vârstei la care frumuseţea „erupe”. Explicatia specialiştilor aduce în prim plan evoluţia produselor anti-îmbătrânire cât şi dorinţa oamenilor de a arăta mai bine cât mai mult.

Interesant este însă diferenţa care persistă între percepţia anilor la femei şi la bărbaţi. Rugaţi să folosească un cuvânt care să fie asociat părului grizonat la bărbaţi, subiecţii intervievaţi au răspuns majoritatea – distins. Pentru femeile cu părul grizonat, cuvântul asociat a fost bătrână.

Chestionaţi asupra vedetei care arată cel mai bine la vârsta respectivă, actorul George Clooney a reprezentat de departe alegerea majoritătii, devansându-i cu mult pe Sean Connery, Bill Clinton, Brad Pitt sau Richard Gere.

Pentru vedetele de sex feminin, decizia nu este foarte clară. În grupul fruntaş se numără Meryl Streep, Jamie Lee Curtis şi Julia Roberts, dar fără diferenţe edificative.

Un rezultat deloc de omis a fost acela că vârsta medie la care oamenii încep să apeleze la crème şi loţiuni anti-îmbătrânire, este de 37 de ani, în timp ce 42 la sutădintre femei şi 18 la sută dintre bărbaţi declară că iau în calcul folosirea pe viitor a injecţiilor sau a intervenţiilor chirurgicale menite să-i întinerească. Cinci la sută recunoscând că au şi făcut-o.

Cand suntem considerati cei mai sexy ?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *