Când dăm cel mai bun randament la serviciu?

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Urâm cu toţii zilele de luni, ăsta-i un adevăr cu siguraţă acceptat de mai toată lumea.  Dar un grup de cercetători s-au hotărât să demonstreze şi altceva. În urma unui studiu, au constatat că ziua de luni, la ora 10:01, oamenii înregistrează nivelurile cele mai mari de productivitate din săptămână.

Chiar dacă nu ne vine să credem, ziua de luni este cea mai bună din punctul ăsta de vedere, în contrast cu cea de marţi după-amiaza, când se înregistrează cele mai mari scăderi de productivitate.

Drept urmare, luni dimineaţa se pare că este cel mai bun timp pentru a aborda punctul obligatoriu din lista de priorităţi, care ar trebui să conţină trei poziţii, conform aceloraşi cercetători.

Această listă a fost şi ea subiectul cercetării oamenilor de ştiinţă. Neîndeplinirea acestor sarcini are ca motiv principal invocat, lipsa de timp, dar amânarea lor este în opinia specialiştilor principala cauză. Conform studiului, mai mult de jumătate dintre femeile britanice păţesc asta.

Studierea listelor întocmite de subiecţi a produs uneori amuzament. Listele au conţinut cele mai bizare activităţi, de la a nu uita să semneze condica la spălatul cănii de cafea, accesarea site-urilor de socializare sau chiar de a merge la WC.

Cercetarea a fost făcută pentru Microsoft Office şi a condus la rezulatul că 56 la sută din populaţie îşi face această listă cu treburi casnice şi 49 la sută cu problemele legate de serviciu. Adepţii primei liste îşi notează de regulă, 75 la sută ce trebuie să cumpere de mâncare, 71 la sută când să ia hainele de la curăţat, 60 la sută să nu uite să cumpere cadouri de ziua membrilor familiei.

Psihologul Linda Blair explică cât de eficient este să ai o astfel de listă în exigenta lume pe care o trăim astăzi. „Întocmirea unei liste de priorităţi nu este doar o metodă de a rămâne organizat, dar oferă şi un sentiment de împlinire atunci când o sarcină este finalizată. Cercetarea arată că mulţi dintre noi nu ştim cum să ne alocăm eficient timpul pentru diferitele treburi pe care le avem de dus la bun sfârşit”, declară doamna psiholog.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *