VIDEO: Bărbaţii vor femei tinere sau fertile

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Dorinţa bărbaţilor de „a se împerechea” cu femei tinere, a fost pusă până acum de oamenii de ştiinţă pe o componentă inconştientă a acestora de a căuta femelele fertile ale speciei în detrimentul celor ajunse la o anumită vârstă, când menopauza este deja instalată.

 

Un nou studiu răstoarnă însă această teorie, lansând chiar o ipoteză care le va face pe femeile mature să găsească un ţap iaspăşitor pentru bufeurile şi proasta dispoziţie a menopauzei.

Profesorul Rama Singh, de la Universitatea McMaster din Canada, crede că menopauza este pur şi simplu un mod de evoluţie prin care femeile mai în vârstă recunosc că nu mai este nevoie de „abilitatea” lor de a face copii, deoarece bărbaţii nu mai doresc să se împerecheze cu ele.

Deci, bărbaţii nu caută fertilitatea în altă parte, ci o determină prin refuzul lor de a se împerechea. Mănuşa este aruncată. Războiul mocneşte.

Profesorul Singh toarnă gaz peste foc, spunând clar că dacă generaţii de bărbaţi nu ar fi manifestat o preferinţă pentru femeile mai tinere, semenele lor mature ar fi avut capacitatea de a se reproduce până la moarte. Teoria mai susţine că dacă femeile ar fi manifestat această dorinţă pentru parteneri mai tineri, bărbaţii ar fi fost cei care dobândeau propria infertilitate.

În prezent sunt femei la care menopauza se instalează chiar şi la 40 de ani, dar media declarată de specialişti este undeva pe la 52 de ani. Ipoteza cercetătorului canadian este susţinută de faptul că la cimpanzei, consideraţi „verii” noştri primari, femelele cunosc infertilitatea aproape de sfârşitul vieţii. Doar două alte specii, balena pilot şi cea ucigaşă, manifestă această caracteristică legată de menopauză specifică oamenilor.

Dacă doriţi mai multe amănunte, le puteţi găsi în revista Public Library of Science Computational Biology, unde a fost publicat articolul profesorului Singh.

Teoria este controversată, mai mulţi oameni de ştiinţă contestând-o. Oare nu era şi de aşteptat? Cine vrea să-şi bage singur „mortul” în casă?

VIDEO: Bărbaţii vor femei tinere sau fertile

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *