Bărbaţii sunt mai romantici decât femeile

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Sunt mai romantici bărbații decât femeile ? Chiar dacă femeile nu uită niciodată, sau cel puţin aşa se spune, să cumpere cadouri cu ocazia zilelor de naştere sau de Sf. Valentin, bărbaţii sunt mult mai romantici. Nu este opinia mea ci rezultatul unui studiu care ne spune că 48 la sută dintre bărbaţi s-au îndrăgostit la prima vedere faţă de 28 la sută dintre femei.

Cercetarea a fost făcută pe 10.000 de subiecţi de către profesorul Pepper Schwartz, sociolog la Universitatea din Washington şi profesorul James Schwartz, director al Centrului pentru Ştiinţe Sociale de la Universitatea George Mason din Virginia, şi a urmărit atitudinea faţă de dragoste şi relaţii.

Studiul îşi propune să risipească miturile existe în jurul sexualităţii şi relaţiilor şi să pună într-o lumină reală relaţia secolului 21. Cercetarea este în plină desfăşurare şi conţine 1.300 de întrebări care pot atinge subiecte legate de la sex la trăsăturile fizice sau de personalitate ale partenerului.

Alte date interesante obţinute până acum ne arată că doar 74 la sută dintre subiecţi sunt fericiţi în relaţia lor şi 65 la sută consideră că partenerul lor este sufletul pereche. Poate cel mai îngrijorător lucru aflat este acela că sexul fără implicaţii emoţionale nu este incriminat.

O treime dintre bărbaţi şi 19 la sută dintre femei a recunoscut că s-au complăcut într-o relaţie extraconjugală.

Mulţi dintre subiecţi consideră că secretul unei relaţii fericite presupune nume de alint, ţinutul de mână, sărutul pasional, mângăieri şi declaraţii frecvente de dragoste. Evident, din acest pachet nu lipsesc nopţile regulate petrecute împreună, iar pentru toată lumea, conţiţia esenţială este comunicarea. Lipsa comunicării între parteneri a fost incriminată de toţi cei care au eşuat într-o relaţie.

Un alt studiu, legat de acelaşi subiect ne arată că avem acum de două ori mai multe şanse de a alege banii în defavoarea iubirii. Sau cel puţin aşa ar alege britanicii care au fost chestionaţi. Materialismul atinge cote maxime în jurul vârstei de 35 – 44 de ani, când 40 la sută dintre cei intervievaţi ar opta pentru bani. Tânăra generaţie s-a dovedit cea mai romantică, între vârsta de 18 şi 24 de ani.

Rezultatele studiului sunt valabile pentru britanici. Ei au fost puşi să aleagă între o ipotetică sumă de 650 milioane de lire (aprox. un miliard de dolari SUA) şi a-şi întâlni dragostea adevărată. În aceste condiţii, probabil că studiul este valabil oriunde in lume.

Bărbaţii sunt mai romantici decât femeile

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *