Bărbaţii se consideră inferiori partenerelor lor

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Un studiu a relevat faptul că şase din zece bărbaţi recunosc cu mare uşurinţă că partenera lor arată mai bine decât ei, unul din motive fiind acela că majoritatea dintre ei sunt conştienţi de kilogramele în plus pe care le-au acumulat. În acelaşi timp, doar una din patru femei spun despre partenerul ei că ar arăta mai bine decât ea.

Sondajul a relevat faptul că majoritatea bărbaţilor preferă ca partenera lor să fie mai atractivă pentru că în acest fel îşi amplifică stima de sine şi generează invidie în rândul cunoscuţilor.

Studiul făcut pe 2.000 de adulţi a mai arătat că atributele cheie care i-au ajutat pe bărbaţi să dobândească o parteneră mai frumoasă sunt, modul de a fi amuzant, bun ascultător, iar manierele, se crede că au fost de însemnătate crucială. Sensibilitatea şi un zâmbet la momentul oportun s-au aflat deasemenea în topul atu-urilor masculine.

Bărbaţii, în procent de 20 la sută, au considerat că a avea o parteneră mai frumoasă lângă ei i-a făcut mai atractivi în ochii altor femei.

„Deşi bărbaţii par a nu avea o prea bună impresie despre aspectul propriu, nu sunt deloc nişte timizi”, declară purtătorul de cuvânt al Celebalike.com, comanditarul studiului. „Multe din elementele care i-au condus pe bărbaţi la succesul de a avea partenere frumoase sunt capacitatea de a fi amuzaţi, inteligenţa şi o bună artă conversaţională,” adaugă acesta.

Cercetarea a mai constatat că ştiinţa de a conversa, satisfacerea cu succes a îndatoririlor din dormitor şi călătoriile, cresc încrederea bărbaţilor în forţele proprii. Abilităţile în arta culinară, banii, dansul, liniile de chat, şi chiar podoaba capilară au fost citate printre sfaturile bărbaţilor în atragerea sexului opus.

Dealtfel, 58 la sută dintre bărbaţi cred că sunt capabili să atragă femei care se situează pe o treaptă superioară din punct de vedere al frumuseţii. Odată cu trecerea anilor, speraţa nu dispare, pentru că pe măsură ce îmbătrânesc, bărbaţii cred în proporţie tot mai mare că personalitatea este mai importantă decât aspectul atunci când vine vorba de a cuceri o femeie.

Facebookgoogle_pluslinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *