PRIVIRE IN VIITOR

Totul este minte, Universul este mental

sanatatevideo

SUPERALIMENTE CARE INVING CANCERUL

Faptul că alimentația ne influențează sănătatea este astăzi o certitudine, ba oamenii de știință ne spun că există alimente care acționează drept medicament. Iată în continuare câteva superalimente care luptă chiar cu cancerul.

VINUL ROȘU

Vinul roșu conține Resveratrol, un antioxidant puternic care oprește agregarea proteinei mutante p53, prezentă în mai toate cazurile de cancer de sân. Reduce inflamația creierului la persoanele cu demență, protejează împotriva atacurilor virale și bacteriene, ajută la repararea ADN-ului.

BROCCOLI

Conținând sulforafan în concentrație mare, broccoli provoacă moartea celulelor tumorale reducând dimensiunea tumorilor. Este bun pentru cancerele de ficat, vezică urinară, sân, stomac, tumori colorectale și pulmonare.

USTUROIUL

Miroase urât, dar substanțele fitochimice din usturoi inhibă formarea nitrozaminelor, agenți cancerigeni formați în intestine și stomac din consumul de nitrați, conservanți alimentari foarte des utilizați. Usturoiul scade riscul de cancer de colon la femei cu 50 la sută, fiind recomandat și pentru afecțiunile tumorale ale sânului, stomacului și esofagului.

FASOLE

Fasolea, în special cea neagră și cea albastră, are puterea de a inhiba carcinogeneza colonului prin modularea cineticii celulare și reducerea inflamației. Conform Institutului American de Cercetare a Cancerului, consumul unei jumătăți de cană de fasole uscată de câteva ori pe săptămână, reduce riscul de cancer la sân cu 7 procente. Datorită inozitolului pentakisfosfat găsit în fasole, aceasta blochează creșterea celulelor canceroase din prostată.

NUCI

Fitosterolii prezenți în nuci blochează receptorii de estrogen din celulele canceroase de sân și prostată, încetinind creșterea acestora. Nucile întârzie tumorile mamare cu 9 ani. Specialiștii recomandă consumul zilnic a aproximativ 30 de grame de miez de nucă.

CEAI VERDE

Ceaiul verde a fost asociat multor beneficii pentru sănătate, iar studiile de laborator arată că acesta inhibă proliferarea celulelor tumorale și induc apoptoza. Chiar dacă mecanismul nu este încă precis cunoscut, ceaiul verde inhibă tumorigeneza la plămâni, piele, cavitate bucală, colon, ficat și alte organe.

AFINE ȘI ZMEURĂ

Substanțe fitochimice găsim și-n afine și zmeură, acestea împiedicând creșterea tumorilor. Consumul zilnic de 400 mg de afine a redus semnificativ dimensiunea tumorilor ovariene la șoareci. Fructele de pădure sunt recomandate de asemenea în afecțiunile tumorale esofagiene, orale, de colon și de piele.

Cianidina găsită în zmeură, afine sălbatice și merișor reduce activitatea genelor cauzatoare de cancer și crește activitatea genelor care opresc cancerul. 

TURMENICUL

Curmenicul sau turmenicul este un condiment popular în bucătăria indiană, folosit de medicina alternativă la vindecarea afecțiunilor cornice, stimularea pierderii în greutate și prevenirea cancerului. Curcumina, ingredientul active, reduce leziunile la nivelul colonului și ucide celulele tumorale ale capului și gâtului. Încetinește creșterea neoplasmelor la plămâni, sân și prostată, consumat în cantitate de 1 – 3 grame zilnic.

ROȘII

Consumul de peste 10 porții de roșii săptămânal scade riscul de cancer de prostate cu 20 la sută conform medicilor din Marea Britanie. Licopenul conținut în roșii oprește creșterea celulelor canceroase și la plămâni, sân și mucoasa uterului. Licopenul obstrucționează dezvoltarea de noi vase de sânge în țesutul tumoral după cum spune Institutul American de Cercetare a Cancerului.

CIOCOLATA NEAGRĂ

Cantitatea mare de cacao conținută de ciocolata neagră previne deterioararea AND-ului și reduce activarea moleculelor necesare dezvoltării cancerului. Cercetătorii au observant că ciocolata bogată în cacao scade activarea factorului k8, detectat în cancerul pulmonary și pancreatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *