PRIVIRE IN VIITOR

Totul este minte, Universul este mental

misticăvideo

CAUZELE SPIRITUALE ALE KILOGRAMELOR ÎN PLUS

Din punct de vedere spiritual, grăsimea corporală acumulată în exces este un fel de armură emoțională.

Învățăturile medicinei ayurvedice susține impactul semnificativ avut asupra sănătății fizice de către starea emoțională a persoanei respective. Omul este o creatură emoțională ce dovedește legături extrem de profunde între gândurile sale, atât conștiente cât și non-conștiente, și depozitele de grăsime pe care le stochează pe corpul său.

Chiar studii medicale recente confirmă rolul emoțiilor neprocesate la acumularea de grăsime corporală. Un articol publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate susține că emoțiile negative cum sunt anxietatea și stresul produc cortizol, hormon care în cantitate mare duce la creșterea în greutate și acumularea de grăsime pe abdomen.

În concluzie, fenomenul de îngrășare este rezultatul unui dezechilibru emoțional, care nerezolvat încearcă să formeze o armură emoțională.

Corpul reacționează la fiecare stare emoțională, fie că-i facem față sau o evităm. Atunci când o evităm însă, folosim ”mâncatul” nu numai pentru a ne hrăni ci și pentru a ne ”acoperi” rănile emoționale. Această așa zisă armură emoțională este menită împotriva tuturor, atât a celor care ne pot vătăma dar și împotriva celor ce ne obligă să ne confruntăm cu fricile și anxietățile noastre.

Grăsimea stocată izolează de exterior, dar arată și faptul că eviți să încerci lucruri noi, devenind uneori o scuză pentru a amâna acțiunea.

Dintre emoțiile negative ce conduc la depozitarea grăsimii corporale amintim:

Abandonul și nesiguranța

Nevoia de protecție în fața pericolului și agresiunii

Nevoia de a fi vizibil social și recunoscut

Privarea de emoții sau de potență financiară

Divorțul, decesul unei persoane apropiate, avortul

Frustrarea și nevoia de a ascunde emoțiile

Maternitatea și nevoia de a proteja copilul

Persoana care acumulează depozite de grăsime în jurul taliei este foarte posibil să nu-și găsească în acel moment echilibrul mental ori emoțional.

Depunerile de grăsime pe coapse arată o blocare inconștientă a energie la acel nivel, de regulă fiind generate de nevoia de a-ți proteja sexualitatea. Se manifestă atunci când nu-ți mai face plăcere jocul de urmărire și contact al partenerului, atunci când ești constrâns la o relație pe care nu ți-o mai dorești sau când simți că vrei să fugi dintr-o relație.

Dacă ai încercat de mai multe ori diferite regimuri alimentare sau programe extenuante de exerciții fizice și n-ai reușit să slăbești, analizează-ți starea emoțională expusă în acest material.

Dacă ți-a plăcut dă un like și abonează-te, și nu ezita să trimiți acet material unui prieten ce are nevoie de el. Dacă vrei să afli cauzele spirituale și ale altor afecțiuni, vizitează site-ul privireinviitor.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *