PRIVIRE IN VIITOR

Totul este minte, Universul este mental

terapievideo

CAUZELE SPIRITUALE ALE DISFUNCTIILOR SEXUALE

Disfuncțiile sexuale sunt probleme frecvente care afectează un număr mare de persoane, indiferent de sex sau orientare sexuală.

Unele dintre cauzele acestor probleme pot fi de natură fizică sau medicală, iar altele sunt de natură spirituală sau emoțională.

Lipsa de conectare spirituală sau emoțională cu partenerul, probleme de încredere sau rușine legate de trupul propriu, conflicte morale sau religioase cu privire la sexualitate, traume emoționale sau abuz în trecut, sentimente de vinovăție sau neputință legate de experiențe sexuale anterioare, sunt doar câteva cauze ce țin de latura spirituală sau emoțională.

Există teorii care sugerează că problemele sexuale pot avea cauze karmice, acțiunile negative sau nerezolvate din viețile anterioare putând afecta viața actuală, inclusiv viața sexuală. O persoană care a avut o relație nefericită într-o viață anterioară ar putea avea probleme în relațiile actuale, inclusiv probleme legate de performanța sau dorința sexuală. O persoană care a fost abuzată sexual într-o viață anterioară ar putea avea acum probleme legate de acceptarea propriului trup sau ar manifesta lipsa dorinței sexuale.

În Hinduism cât și în buddhism, se crede că problemele sexuale pot fi rezultatul acțiunilor din viețile anterioare sau al nerespectării regulilor morale sau religioase. Există practici spirituale și ritualuri care pot ajuta la rezolvarea acestor probleme. Practicile de meditație și yoga, pot ajuta la eliberarea traumelor emoționale sau la îmbunătățirea conectării spirituale și emoționale cu partenerul. Există, de asemenea, practici de pocăință și purificare care pot ajuta la eliberarea de problemele karmice sau de problemele morale sau religioase.

În tradițiile Shamanice, problemele sexuale pot fi rezultatul unui blestem sau al unui spirit rău. Shamanii se folosesc de ceremonii specific sau de plante medicinale. De regulă ceremoniile sunt utilizate pentru purificare sau eliberarea unui spirit rău sau a unui blestem, iar plantele medicinale sunt folosite pentru îndepărtarea traumelor emoționale și pentru conectarea spirituală și emoțională cu partenerul.

În general, tradițiile monoteiste cum sunt crestinismul, islamul și iudaismul au abordări mai restrictive față de sexualitate și pot vedea problemele sexuale ca fiind rezultatul nerespectării regulilor morale sau religioase, sau a săvârșirii unor păcate. Toate cele trei religii accentuează importanța abstinenței sexuale în afara căsătoriei și obișnuiesc unele practici de spovedanie sau pocăință pentru a ajuta la eliberarea de păcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *