PRIVIRE IN VIITOR

Totul este minte, Universul este mental

subconștientvideo

5 DIFERENȚE MAJORE ÎNTRE IUBIRE ȘI PASIUNE

Ai fost vreodată îndrăgostit? Ești sigur că a fost dragoste sau doar dorință?

Sentimentele pot fi greu de descifrat când singurele lucruri pe care le simți fizic sunt bătăile accelerate ale inimii și fluturii din stomac.

Pe măsură ce îmbătrânim și câștigăm experiență, ne dăm seama că există o diferență mare între iubire și dorință, dar ce folos că de abia atunci.

Iată în continuare cinci diferențe majore între dragoste și pasiunea pentru cineva.

PASIUNEA ARE NEVOIE DE PUȚINE INFORMAȚII, ÎN TIMP CE IUBIREA SE NAȘTE ÎN URMA UNOR CONEXIUNI MAI PROFUNDE

Ți-a plăcut vreodată de cineva doar pentru că are același gen de interese cu ale tale? Dorința poate apare doar dintr-atât. Vă place același fel de mâncare, urmăriți același gen de filme sau vă place să călătoriți în aceleași locuri?

Dar asta nu-i neapărat dragoste. Iubirea nu se teme să meargă mai adânc, te face să renunți la bariere, să-ți dezvălui secretele și vulnerabilitățile.

Când vei găsi pe cineva căreia-i poți împărtăși secretele tale și te vei simți confortabil să vorbești despre ele, atunci să știi că ai găsit pe cineva de care te-ai putea îndrăgosti.

O PASIUNE SE DEZVOLTĂ RAPID, IUBIREA SE NAȘTE TREPTAT

La început, când cunoști pe cineva, poate fi foarte distractiv, interesant și incitant. Este asemeni unei flăcări mistuitoare, dar nu durează la nesfârșit. Unii cercetători spun că nu depășește 4 luni.

Dragostea are nevoie de timp să crească, și trebuie cultivată. Necesită răbdare, înțelegere, compromisuri uneori și chiar muncă.

Pasiunea este la fel ca o descărcare de adrenalină, în timp ce iubirea te cuprinde treptat și nu poți identifica momentul când te-ai îndrăgostit. Nu te poți debarasa de o dragoste, în timp ce în cazul dorinței, te vei trezi dintr-o dată c-ai uitat-o.

PASIUNEA TE FACE SĂ TE SIMȚI NESIGUR, DRAGOSTEA PRESUPUNE ÎNCREDERE

Pasiunea te poate face să te simți nesigur când te compari cu ceilalți, pe când iubirea generează exact un sentiment opus, pentru se bazează pe încredere.

Dacă poți avea încredere în cineva cu care ai început o relație, ar putea fi vorba de iubire.

Dragostea ne face să renunțăm la temerile noastre, în timp ce dorința le amplifică. Iubirea ne învață să ne acceptăm pe noi înșine și să fim încrezători în relațiile noastre de cuplu.

DORINȚA SE SIMTE CA CEVA PROASPĂT, IUBIREA DREPT CEVA FAMILIAR

Când se aprinde dorința pentru cineva, te face să te simți energizat și plin de pasiune, dar pe măsură ce cunoști persoana, s-ar putea să descoperi că lucrurile nu stau chiar așa. Pasiunile sunt superficiale, chiar dacă par intense.

Dragostea te face să te simți în siguranță, ca și cum ai fi cu cel mai bun prieten. Cu cineva care te cunoaște poate mai bine decât te cunoști tu însuți.

PASIUNEA ESTE NESĂBUITĂ, ÎN TIMP CE IUBIREA DĂ DOVADĂ DE MATURITATE

Te-ai îndrăgostit vreodată de cineva ca mai apoi să te întrebi ce ai văzut atractiv la persoana respectivă? Pasiunile pot fi confuze, inconsecvente și chiar imprudente.

Dragostea însă, nu dispare deloc așa de ușor. Când te îndrăgostești cu adevărat, începi să te și maturizezi. Înveți cum să fi vulnerabi în fața partenerului, cum să faci compromisuri și cum să evoluezi alături de cineva.

Este mai mult decât un sentiment, este o experiență care-ți schimbă viața.

Acum ce crezi, iubești sau doar dorești o anume persoană? Împărtășește-ne concluziile tale în comentariile de mai jos ,și dacă ți-a plăcut, abonează-te pentru a mai primi și alte  de materiale. Mulțumim anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *