PRIVIRE IN VIITOR

Totul este minte, Universul este mental

ocultismsubconștientvideo

CRISTALUL ZILEI TALE DE NASTERE

Cristalele sunt oricum mici amplificatoare de energie, dar potrivite corect momentului nașterii fiecăruia dintre noi, puterea lor sporește, beneficiile utilizării lor fiind mai rapide și mai evidente.

La nașterea fiecăruia dintre noi, elementele universului, respectiv planetele, constelațiile, aștrii, și toate celelalte, sunt aliniate în formațiuni specifice. Interacțiunea dintre aceste corpuri cerești la momentul nașterii noastre, conferă fiecăruia dintre noi particularități care ne afectează viața, atât în pozitiv cât și negativ.

Acest set unic de influențe, pe care le putem numi convențional energetice, ne ghidează viața împreună cu alte alte elemente native, deasemenea specifice fiecaruia.

La fel se nasc și pietrele prețioase, căpătând fiecare infuzii energetice specifice, făcând ca fiecare piatră să fie unică prin atributele și amprenta ei.

Hinduismul vorbește despre nouă pietre prețioase ce pot fi asociate forțelor cerești specifice momentului nașterii fiecăruia dintre noi. Purtându-le, pe fiecare în scopul ei specific, te poți proteja de influențele negative existente la momentul nașterii tale. Cu ajutorul lor poți rupe tendințele karmice, poți vindeca rănile antice sau poți înlătura piedicile încorporate în viața ta prin influențele astrale de la naștere.

Iată în cotinuare, cristalul cel mai potrivit pentru tine în funcție de luna în care te-ai născut, urmând ca într-un material următor să detaliem acest subiect.
IANUARIE – GRANATUL

Numele de Granat derivă din greaca veche și face referire la culoarea semințelor de rodie. Se găsește într-o gamă mare de culori în întreaga lume, fiind cunoscut din vremea Egiptului Antic. Legendele spun că granatul este una dintre pietrele de pe pieptarul marelui preot Aaron, ceea ce îl plasează în categoria pietrelor prețioase sfinte.

Atributele sale sunt: protecție, credință, iubire, spor, energie, coerență, putere, sensibilitate.

Granatul ne ajută să ne protejăm și să evoluăm prin propria putere personală. Previne coșmarurile și te ajută să-ți clarifici opțiunile atunci când te simți bâjbâind în întuneric. Granatul îți crește puterea și energia, și-i ajută pe cei nervoși să se liniștească. Ajută la calmarea situațiilor dificile și îi ajută pe călători să se simtă în siguranță.

FEBRUARIE – AMETIST

În nunațele sale de culoare violet, Ametistul simbolizează regalitatea și aristocrația. Numele vine din limba greacă, unde ametist înseamnă că ”nu a fost beat” și se trage dintr-o legendă antică a lui Bachus. Mai exact, legenda spune că dacă bei vin dintr-un pahar în care scufunzi un ametist, nu numai că nu te îmbeți, dar nici nu vei îmbătrâni.

Atributele sale sunt: înțelepciune, curaj, liniște, relaxare, regalitate, meditație, cumpătare, seninătate

Ametistulte protejează, te liniștește și te îndrumă atunci când te confrunți cu situații stresante sau alte dificultăți. Vei căpăta mai mult control de sine și mai activi în relațiile de dragoste. Te liniștește și îmbunătățește starea ta mentală și emoțională.

Vracii și vindecătorii poartă ametist pentru a-i ajuta să se relaxeze. Pe cei bolnavi, îi ajută să primească lumina, vindecarea și iubirea. Clusterele de cristale de ametist se folosesc pentru încărcăturile negative din spațiile de locuit.

Plasate în dreptul ferestrelor însorite, își amplifică proprietățile vindecătoare, elimină negativitatea din casă. În lumina lunii, propagă sentimentul de calm.

MARTIE – AQUAMARINE

Aquamarinul este un cristal de culoarea apei mării, înrudit cu smaraldul.

Atributele sale sunt: serenitate, forță, sănătate, tinerețe, iubire, creativitate, curaj, fericire, claritate mentală, speranță

Purtând această piatră, nativii lunii martie descoperă dragostea și căsătoria, devin mai curajoși și găsesc fericirea. Îi ajută să elimine energia negativă și să-și dobândească puterea personală. Aquamarinul este un simbol al percepției, speranței și auto-exprimării.

Îți relaxează mintea și te ajută să meditezi. Se folosește adesea în tehnicile de curățirea a chakrelor. Protejează mamele și bebeluși împotriva rănilor. Vindecătorii îl utilizează pentru reducerea durerilor de gât, a glandelor umflate și a problemelor tiroidiene, reglează hormonii, ameliorează alergiile și stimulează sistemul imunitar.

APRILIE – DIAMANTUL

Diamant provine din grecescul ”adamas” care înseamnă de neînvins, fiind un simbol al puterii. Diamantele de logodnă sunt purtate pe al treilea deget al mâinii stângii pentru că egiptenii credeau că ”vena dragostei” leagă acest deget de inimă. Până în secolul XV, numai nobilii și preoții aveau voie să poarte diamente. Ele reprezintă dragostea durabilă și gajul dintre doi oameni.

Atribute: iubire eternă, putere divină, rezistență, curaj, puritate, inocență, eterniate

În sanscrită, diamantul se numește ”vajra”, însemnând fulger. În mitologia hindusă, vajra era arma indrei, regele zeilor. Anticii mai vredeau că diamentele sunt lacrimile mai multor zei.

Diamantele îți amplifică atributele subtile și-ți conferă tenacitatea de a îți îndeplini scopurile. Au capacitatea de a amplifica puterea altor cristale, dar și a energiilor din casă, atât cele pozitive cât și cele negative.

Diamantele blochează frecvențele electromagnetice provocatoare de stres și sentimente de deconectare interioară, ajută la purificarea și detoxifierea trupului. Sunt un factor de echilibru al metabolismului, sporesc rezistența și tratează bolilor cronice. Ameliorează amețelile și vertijile.

MAI – Smaraldul

Cele mai vechi smaralde au fost găsite în Egipt și datează de acum 4.000 de ani. Era o piatră prețuită foarte mult de Cleopatra, simbolizând tinerețea, vitalitatea și natura. Se pare că vestita regină se ajuta de puterea cristalului pentru a-și spori atracția senzuală și devotamentul supușilor săi.

Atribute: speranță, fertilitate, puterea feminină, devotament, renaștere, transformare, înviere, frumusețe, înțelepciune, creștere personală, nobilime, răbdare.

Smaraldul ajută la tratarea tulburărilor inimii, plămânilor, coloanei vertebrale și a sistemului muscular. Vindecătorii îl utilizează pentru recuperare după bolile infecțioase, calmarea sinusurilor șia ochilor. Ajută la detoxifierea ficatului, diminuează efectele diabetului și artritei.

IUNIE – PERLELE

Columb, la ce-a de a treia sa călătorie în America a ținut secret doar pentru el descoperirea perlelor. Acest fapt a dus la căderea sa în dizgrația regeluii spaniol. Perlele sunt singurele bijuterii ale mării provenite de la creaturi vii și care nu necesită prelucrare pentru a-și dezvălui frumusețea. Erau considerate de antici un simbol al purității.

Atribute sale: iubirea romantică, stabilitate, modestie, castitate, încredere, stimă de sine

Perlele sunt purtate pentru a calma mintea neliniștită și a controla furia. Cei ce el poartă sunt mai conectați la creativitatea lor și intră mai ușor în contact cu muzele. Ajută la menținerea succesului unei căsători.

Vindecă tulburările digestive și organele moi ale corpului, și pielea. Ameliorează balonările și greața. Sunt recunoscute pentru efectul lor în creșterea fertilității și ușurarea nașterilor.

IULIE – RUBINUL

Rubinul este cea mai rarăă piatră din familia safirelor.

Atribute: vitalitate, armonie, regalitate, inteligență emoțională, entuziasm, sexualitate, pofte, succes, integritate

Hindușii îl considerau regele pietrelor prețioase, considerând că-și proteja purtătorul de întuneric, umbre și rău. Îndeprtează energiile negative din jurul tău, te ajută să depășești epuizarea și letargia, oferindu-ți potență și vigoare.

Este folosit de vindecători pentru detoxifierea corpului, a sângelui și a sistemului limfatic. Tratează febra, bolile infecțioase, stimulează suprarenalele, rinichii, aparatul reproducător și splina. Rubinul predispune la reconciliere.

AUGUST – PERIDOTUL

Se spune că Peridotul alungă spiritele rele și blochează efectele descântecelor.

Atribute: frumusețe, mistică, mister, vrpji, îmbunătățiri, înălțare, lejeritatea ființei, forță

Peridotul mai este denumit ”smaraldul de seară” datorită culorii sale verde deschisă și a rezonanței pe care o are cu celelate lumi. Vechii hawaieni credeau că aceste sristale sunt lacrimile zeiței Pele. Stăpâna vulcanilor.

Peridotul îndepărtează vrăjile, răul în general, apatia și letargia. Întărete sistemul imunitar și metabolismul. Vindecă tulburările inimii, timusului, plămânilor, vezicii biliare, splinei, tarctului intestinal și ulcerul.

SEPTEMBRIE – SAFIR

Safirul este o piatră preferată de regi, regine, preotese și preoți, pentru puterea sa dea accesa profunzimile sufletului și a naturii noastre.

Are ca atribute: adevărul, protecția, ritualuri antice, credință, curățare energetică, demnitate, înțelepciune ancestrală

Se crede că safirul protejează împotriva vrăjilorm a spiritelor rele și a otrăvirii. Safirele sunt folosite de vraci în tratarea sângerărilor excesiveși a venelor slabe. Mai poate fi folosită în tulburările celulare, reglarea glandelor endocrine și calmarea anxietății.

OCTOMBRIE – OPALUL

Cuvântul opal provine din ”opalus” care înseamnă bijuterie prețioasă, iar în sanscrită, ”bijuterie, piatră”. Colierele de opal sunt purtate pentru o mai profundă conexiune cu ceilalți,, pentru extinderea abilităților psihice, pentru deschiderea inimii și pentru respingerea răului. Opașul reprezintă speranța.

Pentru întărirea memoriei, tămăduitorii folosesc cristale de opal, la fel ca și atunci când tratează infecțiile și febra, când curăță sângele și rinichii sau reglează insulina. Opalul ușurează nașterile și poate ușura corpul în timpul experiențelor stresante. În vechime, se credea că opalul îl face invizibil pe cel care-l purta.

NOIEMBRIE – TOPAZ

Topazul a fost asociat învățăturile religioase, reprezentând una dintre pietrele fundamentale ale Ierusalimului. Este posibil ca numele său să vină de la insula ”Topazonos” din Marea Roșie sau din sanscrită, unde înseamnăă ”foc”.

Atribute: bucurie, afecțiune, conexiune fizică, expresie sexuală, forță, intelect, forță mentală, seninătate

Pietrele de topaz galben sunt asociate cu întărirea minții, a inimii și a corpulului în general. Oferă protecție călătorului și susțin buna sănătate a minții.

Este asociat deasemenea înțelepciuniim, puterii și curajului. Poate să calmeze durerea fizică, și să readucă atașamentul. Este un cristal al iertării.

Ajută digestia și combate tulburările alimentare cum ar fi anorexia și bulimia. Fortifică nervii și stimulează metabolismul.

DECEMBRIE – TURCOAZUL

Cristalul de turcoaz era folosit în Antichitate în componența amuletelor destinate profeției, fiind totodată un simbol al bogăției în mai multe culturi antice.

Atribute: prietenie, farmecul iubirii, magie, îngeri, protecție, realizări, noroc, pozitivitate, viață fericită, lumină divină

Turcoazul atarge succesul atât pe plan fizci cât și pe plan spiritual. Relaxează mintea și asigură protecție împotriva răului. Anticii credeau că turcoazul își schimbă culoarea atunci când purtătorul era bolnav sau în pericol.

Turcoazul ajută la absorția nutrienților, îmbunătățește sistemul imunitar, stimulează regenerarea țesuturilor. Are efecte antiinflamatoare și detoxifiante, atenuează crampele și durerile. Este folosit de vindecători pentru purificarea plămânilor, calmează durerile de gât și vindecă ochii, inclusiv cataracta. Neutralizează aciditatea din stomac și ajută la vindecarea infecțiilor virale.

Dincolo de această descriere în funcție de luna nașterii, cristalele pot fi împărțite după o lungă serie de criterii, de la planeta ta dominantă la recomandările astrologiei vedice sau în funcție de semnele zodiacale.  Dar despre toate astea, într-un material viitor.  Cristalele sunt oricum mici amplificatoare de energie, dar aliniate corect momentului nașterii fiecăruia dintre noi, puterea lor sporește, beneficiile utilizării lor find mai rapide și mai evidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *