OMUL CARE DESENEAZĂ ÎN TIMP CE DOARME

Lee Hadwin nu este pictor, și dealtfel el nu are nicio altă abilitate artistică în viața obișnuită. Nu același lucru se poate spune despre el atunci când doarme.

Pe la vârsta de patru ani a început să mâzgălească pereții dormitorului, fapt deloc neobișnuit pentru un copil la vârsta respectivă, doar că Lee făcea acest lucru în somn. Medicii care l-au consultat la cererea părinților, au spus că băiatul este doar un somnambul ceva mai excentric.

Cazurile de somnambulism și al celor care vorbesc în somn sunt destul de dese, dar cu desenatul în somn, medicii nu se confruntaseră încă.

La orele de desen de la școală, nu a aexcelat niciodată, ba chiar era catalogat drept un elev netalentat. La vârsta de 15 ani însă, realizează în timpul somnului trei portrete destul de reușite ale celebrei actrițe americane Marlyn Monroe, portrete care atrag atenția asupra abilităților ciudate ale tânărului Lee.

În anii 2000, o bibliotecă din orașul său natal îi expune lucrările, un ziar local scrie un articol despre le, presa britanică îl preia și tânărul devine celebru.

”Viața mea s-a schimbat peste noapte” spune Lee Hadwin. Și nu greșeșete deloc când afirmă asta.

Ciudatul artist își vinde lucrările acum cu aproximativ 4.000 de lire lucrarea, cea mai bine cotată dintre ele fiind achiziționată cu 125.000 de dolari americani.

Bărbatul susține că nu-și amintește nimic de momentele când desenează, el știe doar că culcă, iar dimineața când se trezește este el însuși uimit de desenele pe care le face.

Lee a fost examinat de experți în somn din întreaga lume, din Scoția până în Japonia, dar niciunul nu a putut oferi explicații clare referitoare la modul cum apar aceste abilități nocturne și cum dispar ele odată cu răsăritul soarelui.

Penny Lewis de la Universitatea Cardiff explică faptul că somnambulismul poate apărea atunci când există un dezechilibru în creierul adormit al unei persoane, unde zonele raționale dorm, dar sistemul limbic, care controlează emoțiile, este treaz. Aceasta ar putea fi explicația pentru manifestările artistice ale lui Lee, spune Penny Lewis. 

Nici soția artistului nu a găsit o explicație, ei trebuindu-i aproximativ opt luni să creadă autenticitatea celor susținute de Lee.

Este posibil ca lucrările sale să nu fie pe gustul tuturor, dar modul său de lucru îi asigură cu siguranță faima și succesul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *