DE CE DANSEAZĂ OAMENII ?

De ce dansăm sau de ce unii sunt mai buni dansatori decât alții, știința se străduiește să răspundă.

Dansul este pentru unii o formă de exprimare, pentru alții doar un spectacol plăcut.

Un studiu publicat în 2016 face legătura între abilitățile de a dansa și capacitatea de a supraviețui a omului preistoric.

Pe lângă funcțiile de socializare și comunicare, dansul este posibil datorită unor conexiuni neuronale ce permit asocierea de mișcări planificate ritmului sezizat de zonele cerebrale ale analizei sunetului. ADN-ul iubitorilor de dans posedă două gene asociate cu predispoziția de a fi buni comunicatori sociali, iar nivelul de serotonină al acestora este mai ridicat.

Conform arh. Steven Mithen de la Universitatea Reading din Marea Britanie, încă de acum un milion și jumătate de ani, dansul era folosit pentru atragerea partenerului.

Un studiu recent sugerează că bebelușii s-au născut să danseze.

Abilitatea de a recunoaște și ”a bate” ritmul unei melodii este prezent deja de la vârsta de 5 luni.

Nu există un corp perfect simetric, ănsă corpurile dansatorilor sunt mai simetrice decât ale celorlați oameni.

Starea emoțională instalată în timpul dansului determină eliberarea de endorfine în cantitate mai mare decât oricare altă activitate fizică. Ritmul este o forță puternică care poate regla starea de spirit, fiind chiar capabil să inducă stări modificate de conștiință.

De ce dansăm? De ce ne place dansul?

Probabil că oamenii, fie bărbați, fie femei, înainte de a dobândi puterea de a-și exprima dragostea reciprocă în limbaj articulat, s-au străduit să se armonizeze prin note muzicale și ritmuri” Charles Darwin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *